in

Nova odluka Vlade: Samo dio goriva po limitiranoj cijeni

Foto Pexels

NA SJEDNICI Vlade donesena je odluka o produljenju limita cijene goriva, ali s jednom izmjenom. Ograničenje cijena goriva za još mjesec dana vrijedi samo za eurosuper 95 i eurodizel, dok će se za benzine s više oktana i sva premium goriva cijene moći formirati slobodno, piše Index.hr.

“Delimitirat ćemo premium goriva”

“I dalje nastavljamo voditi brigu o standardu naših građana.

Vlada je limitirala cijene benzina na 11.10 kuna, odnosno na 11 kuna. Nakon analize stabilizirali smo očekivanja naših potrošača. Imamo prijedlog da se produlje cijene na 30 dana, ali s jednom izmjenom.

Izmjena se odnosi na cijene premium goriva, njih ćemo delimitirati”, rekao je Plenković.

Državni tajnik opisao novosti

Kako je objasnio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić, u razdoblju od donošenja prve uredbe do danas, cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom i mediteranskom tržištu nije pala pa je potrebno produžiti uredbu za narednih 30 dana, ali samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva.

Prema vladinoj uredbi, trgovci moraju omogućiti kupnju pojedinog naftnog derivata bez dodanih multifunkcionalnih aditiva na svakoj benzinskoj postaji.

Ako na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje pojedinog naftnog derivata bez dodanih multifunkcionalnih aditiva, tada je trgovac, odnosno distributer dužan i za ta premium goriva primijeniti istu maloprodajnu cijenu kao za osnovna goriva, kazao je Milatić.

Benzinska postaja mora imati benzin za 11.10 kuna čak i ako nema eurosuper 95

“Limitirana cijena od 11.10 kuna i 11 kuna vrijedi samo za eurosuper 95 i eurodizel, za benzin s više oktana i za premium goriva nema limita. Ali svaka benzinska postaja mora imati benzin po cijeni od 11.10 kuna i 11 kuna po litri. Moraju to omogućiti, ako nemaju eurosuper 95 dužne su primijeniti maloprodajnu cijenu od 11.10 kuna ili 11 kuna na drugi benzin”, rekao je Milatić.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/nova-odluka-vlade-limitirane-cijene-samo-za-eurosuper-95-i-eurodizel/2317535.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

bicikl električni

Policija uhvatila lopova koji je bicikle ukrao 2019.

spremnici kontejneri za selektirani otpad

Nastavlja se podjela spremnika za otpad u Poreču, Varvarima, J. Rakovcu i Novoj Vasi