in

Nova ponuda u KAŠTELIRU: Stiže punionica za električna vozila

Foto Tanja Kocijančić

Prva punionica za električna vozila u Općini Kaštelir-Labinci stići će za nekoliko mjeseci, a bit će to nova turistička ponuda za ekološki osviještene vozače. Punionicu će postaviti HEP i to pored sportske dvorane, gdje je općina osigurala dva parkirna mjesta bez naknade. Punionica će biti brenda ELEN.

Nova ponuda u KAŠTELIRU: Stiže punionica za električna vozila
Sportska dvorana Kaštelir/Foto Tanja Kocijančić

Kako doznajemo od načelnika Enija Jugovca, ugovor između općine i HEP-a je potpisan, pri čemu se ova tvrtka obavezala postaviti je u roku od 6 mjeseci od natječaja za postavljanje punionice. HEP će podmiriti sve troškove, kao i one budućeg održavanja, a obaveza općine bila je samo pronaći dva odgovarajuća parkirna mjesta i ustupiti ih bez naknade.

-Sve je više ekološki osviještenih vozača koji kupuju električna vozila, a ubuduće će ih biti još i više. Također, bit će za iduću sezonu nova turistička ponuda u mjestu, jer već imamo goste koji voze električna vozila, među kojima su i Tesle, objasnio je načelnik Jugovac.

HEP-ova je želja što više širiti ovu mrežu. Pa su tako u lipnju punionicu postavili i u susjednoj Vižinadi, a za očekivati je da će u Kašteliru biti slična kao i ondje. Dakle, punionica je to koja omogućuje istovremeno punjenje dvaju vozila te posjeduje sva tri standardizirana priključka kako bi ih mogli koristiti svi dostupni, ali i budući tipovi električnih vozila na tržištu. Automobili mogu usluge punionica koristiti besplatno (barem zasad), a punjenje može trajati od 15 do 45 minuta, ovisno o vrsti baterije, odnosno automobila. Postavljanje te punionice koštalo je HEP 300.000 kuna bez PDV-a.

Nove ELEN punionice postavljaju se u sklopu projekta bigEVdata, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

HEP ove godine ima u planu postaviti još punionica i u drugim istarskim mjestima.

Nova ponuda u KAŠTELIRU: Stiže punionica za električna vozila
Jedna od brojnih HEP-ovih punionica

Voditeljica radija Rovinj FM Suzana Modrušan Krošnjak osvojila "Srebrni mikrofon"

Voditeljica radija Rovinj FM Suzana Modrušan Krošnjak osvojila “Srebrni mikrofon”

FUNTANA: Vijećnici će raspravljati o plaćama i naknadama načelnika i zamjenice

FUNTANA: Prodajom zemljišta općina očekuje najmanje milijun kuna