in

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ dr. Mate Demarin Medulin

Osnovna škola Medulin. Photo: Saša Miljević/PIXSELL

Istarska županija izvijestila je da se danas, 27. rujna 2022. godine, u popodnevnim satima, u OŠ dr. Mate Demarin Medulin dogodio slučaj vršnjačkog nasilja, o čemu su kao osnivači promptno informirani od strane ravnateljice Emanuele Pinzan Chiavalon. Također, sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, na teren su izašli djelatnici PU istarske i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ, te su obavješteni roditelji svih sudionika nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Pravobraniteljica za djecu i Centar za socijalnu skrb.

Istarski župan Boris Miletić još je jednom najoštrije osudio vršnjačko nasilje te je za sutra najavio hitan sastanka sa Školom, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan. Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj Školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljnjim koracima, izvijestila je Istarska županija.

U priopćenju Kabinet župana nije naveo pojedinosti.

Podsjećamo da se u veljači ove godine u istoj školi također dogodio mučan događaj. Tada se širio videozapis koji je prikazao scene zlostavljanja dječaka na području školskog igrališta iste škole. Video su snimali drugi učenici koji su navijali. Dijete iz nižih razreda dobilo je udarce po glavi i tijelu. Tukla ga je grupa starijih dječaka. Dječak se, zbog siline mnogobrojnih udaraca, nekoliko puta našao na podu, a nastavnika koji bi spriječili ovakav događaj u blizini nije bilo.

Svjetski dan turizma u Taru - Foto Tanja Kocijančić

SVJETSKI DAN TURIZMA U TARU obilježen premijerom predstave o povijesti i tajnama kaštela

Ilustracija - Rally Poreč 2020.

Rally Poreč zatvara za promet brojne ceste 30. rujna i 1. listopada