in

NOVIGRAD: Grad osigurao gotovo 1.500 blagdanskih poklon-paketa

Prema dugogodišnjoj tradiciji Grad je i ovih blagdana osigurao sredstva za prigodne pakete za sve umirovljenike, za osobe slabijeg socijalnog statusa, za korisnike iz Novigrada smještene u ustanovama socijalne skrbi te za novigradske mališane. Ukupno je za tih nekoliko kategorija naših sugrađana osigurano gotovo 1.500 prigodnih poklon-paketa.

Prema utvrđenom popisu od strane gradskog Socijalnog vijeća, uobičajeno će biti podijeljeni paketi za 50-ak potrebita korisnika, samaca odnosno obitelji s područja Grada. U paketu su zastupljene osnovne živežne namirnice te higijenske potrepštine, ukupno 15-ak artikala, a vrijednost paketa iznosi oko 200 kuna. Pakete će sredinom prosinca distribuirati volonteri i volonterke novigradskog Crvenog križa.

Prigodne poklon-pakete dobit će i svi umirovljenici kao i starije osobe bez vlastitih prihoda, s prijavljenim prebivalištem na području Grada Novigrada-Cittanova. U prigodnim blagdanskim paketima koji su osigurani za 930 osoba, našao se pandoro, pjenušac i kava. Pakete će tijekom prosinca na kućne adrese umirovljenika distribuirati članovi novigradskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Također već tradicionalno, u organizaciji Centra za socijalnu skrb Buje i Gradskog društva Crvenog križa, Grad Novigrad-Cittanova će financirati nabavu prigodnih blagdanskih paketa u vrijednosti oko 100 kuna za sve Novigrađane (djecu, odrasle i starije osobe), njih 30-ak, smještene u ustanovama socijalne skrbi.

Blagdanske darove dobit će i ove godine i novigradski mališani, njih 400-tinjak, no zbog epidemiološke situacije izostat će uobičajena podjela poklona uz druženje s Djeda Mrazom. Darove će mališani iz vrtića i škola dobiti u svojim ustanovama, a darove za djecu predškolskog uzrasta koja ne pohađaju vrtić preuzet će roditelji u prostoriji novigradskog Društva Naša djeca, prema rasporedu kojeg su dobili od DND-a, priopćili su iz Grada Novigrada.

LA PARENZANA – Porečki tim vodi u showu 3, 2, 1 – HO, HO, HO!

Croatia Full of Magic: Osvojite putovanje Hrvatskom u 2021.