in

LA PARENZANA – Porečki tim vodi u showu 3, 2, 1 – HO, HO, HO!

TRI, DVA, JEDAN – HO, HO, HO! naziv je novog kulinarskog showa koji se na RTL-u prikazuje svaku večer od 7. prosinca, u 20.45 sati. Zanimljivo je da gledamo kulinarska umijeća Porečana okupljene+ih u tim La Parenzana, ali i pulske obitelji Jovanović. Upravo su istarski timovi vodeći na tablici – prvi su Porečani, a odmah za njima po bodovima Puležani. Ocjenjuje ih već uigrani žiri u sastavu Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček.

“Tri, dva, jedan – hohoho” RTL 2020.

Tim La Parenzana predvodi Vladimir Pantović Panta, kojemu to nije prvi put u ovom showu, a uz njega su njegova supruga Branka, kumče Sanja Grahek – Buršić i kuma Zlata Katana Martić.

Sinoć su se natjecali u pripremi sarmi i pire-krumpira te 20 palačinki punjenih orasima u vinskom šatou. Naravno, da bi se zadatak dodatno začinio, pred kandidate je stavljena i namirnica iznenađenja, što je u ovom slučaju bio mascarpone s kojim morali pripremiti tiramisu po zadanom receptu. Pritom su se sarme, pire-krumpir i tiramisu ocjenjivali kao jedan meni, a za najbolje palačinke jedan je tim dobio dodatna dva boda.

Tim La Parenzana odnio je sve pohvale za sarme i palačinke, dok su se Nered i Renman sa sinovima kao tim Polupani lončići oprostili se od daljnjeg natjecanja.

Tim La Parenzana ponudio je žiriju svilenkasti pire, kako ga je opisala Željka, a i sa sarmom je bila oduševljena. „Začinjeno je perfektno. Panta i Branka ubili su sarmom!“, pojasnio je Pažanin dok je Špiček rekao da će sve reći njegova ocjena. Žiri je bio zadovoljan i tiramisuom jer je krema bila nešto lakša nego kod ostatka kandidata. Svoje zadovoljstvo jelima žiri je pokazao i ocjenama – tri desetke! Dobre ocjene natjerale su Sanju u suze radosnice, a onda je počela plakati i Zlata, da bi na kraju zaplakao i Panta.

“Tri, dva, jedan – hohoho” RTL 2020.

Jovanovići svakom svom jelu daju neku novu notu, što je odmah primijetila i Željka pa je prvo pitala od čega je pire tako žut, a trik je bio u kurkumi. „Tko bi rekao da ću ja kao Zagorac reći da je pire s kurkumom dobar, ali odličan je. Savršen!“ bio je oduševljen Špiček.

„Pire je super, sarma super, šug fantastičan. Ono što bih ja možda promijenio samo je malo više mesa u list kupusa“, rekao je Pažanin. Zato je bilo zamjerki na tiramisu, koji je po žiriju bio „najteži“ od dotad kušanih. I oni su na kraju dobili 26 bodova.

Večeras će timovi kuhati po receptima koje je za njih pripremila članica žirija Željka Klemenčić pa će tako kandidati morati pripremati četiri slijeda – ajngemahtec od fazana, pogačice od čvaraka, pečenog odojka s povrćem i šnenokle. Tko će noćima sanjati ajngemahtec i leteće fazane – pogledajte večeras u 20.45 sati na RTL-u.

Izvor RTL

Djed Mraz stigao u goste porečkim mališanima s darovima

NOVIGRAD: Grad osigurao gotovo 1.500 blagdanskih poklon-paketa