in

Novigrad: Nastavlja se uređenje ulice Murvi

Foto: Novigrad.hr

U tijeku su radovi na drugoj fazi rekonstrukcije ulice Murvi, na potezu od spoja s Epulonovom ulicom do spoja s ulicom Lako, u ukupnoj dužini od oko 200 metara. 

Rekonstruira se kolnička površina prometnice širine 5,8 metara, te nogostupi s obje strane prometnice. Nogostup uz južnu stranu prometnice (desna strana kolnika, gledajući u pravcu ulaska u grad) će se proširiti na 1,7 metara, dok će nogostup sa suprotne strane ostati širok metar i pol. Uz nogostupe će se urediti i zeleni pojas s hortikulturnim sadržajima i urbanom opremom (klupe, kantice za otpatke…). S obje strane prometnice izvest će se i novi sustav oborinske odvodnje. 

Ovaj dio radova financira se iz proračuna Grada Novigrad-Cittanova. Provedenim natječajem pripremni radovi vrijedni 343 tisuće kuna (bez PDV-a) povjereni su Obrtu za građevinsku mehanizaciju Robi, dok su asfalterski radovi u iznosu od 298 tisuća kuna (također bez PDV-a) povjereni poduzeću Zebra d.o.o. Pazin. 

Paralelno s rekonstrukcijom prometnice, u režiji Istarskog vodovoda izvode se radovi na izgradnji nove vodoopskrbne mreže. S lijeve strane prometnice, u pravcu ulaska u grad, izvodi se nova vodovodna mreža s 18 priključaka za tamošnje stambene objekte. S druge strane prometnice je vodovodna mreža novijeg datuma, pa će se na nju dodati samo četiri nova vodovodna priključka za tamošnje stambene i gospodarske objekte.

Planirani dovršetak radova je uoči Božića, kada bi prometnica s pripadajućim nogostupima trebala u cijelosti biti prohodna i u funkciji, a preostalo bi još samo dovršiti hortikulturno uređenje zelenog pojasa uz prometnicu.

U vrijeme radova na snazi je poseban režim prometa, te se tom dionicom ne može prometovati. Alternativni pravac za ulaz i izlaz iz centra grada je ulicom Svetog Antona, koja je u tu svrhu privremeno dvosmjerna cijelom svojom dužinom. Isto tako, kako bi se stanarima u području ulice Glagoljaša i ulice Istarskog razvoda omogućio pristup njihovim domovima, ulica Istarskog razvoda privremeno mijenja smjer, odnosno predstavlja izlazni pravac za stanovnike tog područja.

Da podsjetimo, u 2017. godini uređen je dio ulice Murvi u dužini od oko 150 metara, na dionici od kružnog toka sa sidrom do spoja s Epulonovom ulicom. Rekonstruirana je tada kolnička površina prometnice s uzdužnim parkirnim mjestima, te proširenjem nogostupa, uz izvođenje novog sustava oborinske odvodnje i vodovodne mreže. Dovršetkom radova na ovoj drugoj fazi uređenja ulice Murvi adekvatno će se urediti glavni prometni ulaz u starogradsku jezgru.

Zapaljen moped supruge albanskog političara

Poreč: Zapaljen moped supruge albanskog političara

NEMOJTE NASJESTI NA 'DIREKTORSKU PRIJEVARU'! Policija se oglasila o novoj prijevari koja kruži e-poštom

NEMOJTE NASJESTI NA ‘DIREKTORSKU PRIJEVARU’! Policija se oglasila o novoj prijevari koja kruži e-poštom