in

Poreč: Zapaljen moped supruge albanskog političara

Zasad nepoznata osoba zapalila je u četvrtak u ulici Otokara Keršovanija u Poreču moped supruge istaknutog albanskog političara Idrisa Sulejmanija. Policija je obavila očevid kojim je utvrdila da je požar podmetnut, odnosno da je uzrok požara otvoreni plamen.

Vatra je zahvatila i dio skupocjenog Ducatija koji je bio parkiran do zapaljenog mopeda, ali brzom intervencijom vatrogasaca motor je spašen. U cijeloj priči, srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Kako nam kaže sam Sulejmani, koji obnaša visoke funkcije u albanskoj zajednici te je svojedobno sudjelovao u predsjedničkoj kampanji Stjepana Mesića, on ne zna tko bi mogao biti krivac za ovo nedjelo, a očekuje da mi se nakon što ga pronađu, sudi po zakonu. U trenutku kada se dogodio požar bio je u Poreču, i taman je išao pogledati gdje je moped njegove supruge.

– Stvarno ne znam zašto se to dogodilo. Nikada nikome nisam nanio zlo, niti sam bio dužan, nisam se nikome zamjerio. Ne vjerujem ni sam da se to dogodilo, jako sam povrijeđen. Nisam spavao cijelu noć jer sam razmišljao zašto se to dogodilo. Sve što bih sada rekao i tko bi mogao biti kriv, su samo nagađanja, veli nam Sulejmani. Kaže da se u ovaj dio grada tek nedavno preselio te da je moped u toj ulici, odnosno takozvanom passageu bio parkiran neko vrijeme. Jednom ga je zatekla ceduljica susjeda koji su ga zamolili da makne moped, i kaže to je namjeravao učiniti.

– Vjerujmo da nisu znali da sam i jedan od stanara. Taman sam ga namjeravao maknuti, a onda sam ovo dogodilo. Nažalost, odštetu za motor ne mogu tražiti, kazao nam je Sulejmani koji je još u šoku od ovog događaja.

Inače, Sulejmani je prilikom stvaranja neovisnosti Republike Hrvatske 1990. godine sudjelovao u organiziranju Albanaca kao nacionalne manjine te je imenovan i počasnim konzulom. Član je predsjedništva Zajednice Albanaca Istarske županije, predsjednik je Albanske nacionalne manjine Istarske županije te je dopredsjednik Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj.

Poreč: Parking na Peškeri nije više rezerviran za stanovnike starog grada – sada se tamo može parkirati tko hoće

Ulica Murvi Novigrad

Novigrad: Nastavlja se uređenje ulice Murvi