in

NOVIGRAD: Nastavljaju se radovi na podzemnoj infrastrukturi starogradske jezgre

Novigrad - Foto TZ/Cappellari

Nakon ljetne stanke, od ponedjeljka 17. listopada ponovno su krenuli radovi na podzemnoj infrastrukturi starogradske jezgre.

Podsjećamo, riječ je o investiciji koja kroz tri godine predviđa temeljitu rekonstrukciju, proširenje i novogradnju sustava fekalne i oborinske odvodnje te dijela vodovodne mreže starogradske jezgre (i dijela prigradskih naselja). Investicija se provodi u okviru EU projekta 

„Novogradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje Novigrad-Brtonigla“, čiji je nositelj  komunalno poduzeće 6. Maj odvodnja d.o.o., a radove izvodi CGP d.d. Novo Mesto.

Nakon što su od listopada prošle do lipnja ove godine provedeni radovi prve faze investicije, u jednome dijelu starogradske jezgre, radovi u okviru druge faze sada se nastavljaju u Mlinskoj ulici i na Trgu Poceto, a nastavit će se potom i u ostalim ulicama starogradske jezgre, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.

Promet će se u vrijeme radova odvijati uz poseban režim i regulaciju, prilagođeno stanju na lokacijama na kojima se radovi izvode, a sukladno prometnom elaboratu izrađenom od strane tvrtke Učka konzalting.

Za sve eventualne dodatne informacije, vezano uz izvođenje radova ili prometovanje uslijed radova, može se obratiti u gradsku upravu Grada Novigrada, telefonom na 757-055 ili e-mailom na komunalno@novigrad.hr.

Kako je riječ o velikoj, iznimno važnoj investiciji za naš grad, molimo sve naše sugrađane, korisnike poslovnih prostora, naše goste i sve ostale, da u vrijeme radova pokažu razumijevanje i strpljenje, na čemu im unaprijed zahvaljujemo.

Izvor Grad Novigrad

Detaljni prikaz prometne regulacije u vrijeme izvođenja radova potražite u nastavku:

Prometna-regulacija_Mlinska-1.-dioPreuzmi

Prometna-regulacija_Mlinska-2.-dio

Foto Policijska uprava istarska

Hrvatska i njemačka policija u Istri na obuci o zaštiti ljudskih prava

Foto Running Fox Poreč

POREČ: Running Fox ekipno na Prvenstu Hrvatske u planinskom trčanju