in

NOVIGRAD: Nova zgrada poticane stanogradnje oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa

Zgrada u Stancijeti iz prijašnjeg programa subencionirane izgradnje

Vijećnici Grada Novigrada usvojili su zaključak o oslobođenju od plaćanja komunalnog doprinosa zgrade s devet stanova koja će se u naselju Stancijeta graditi u okviru Programa subvencionirane stanogradnje Grada Novigrada.

Buduća zgrada poticane stanogradnje u Stancijeti

Pročelnica Sandra Rugani Kukuljan objasnila je kako temeljem gradske Odluke o komunalnom doprinosu Gradsko vijeće odnosno gradonačelnik mogu u potpunosti ili djelomično osloboditi obveze plaćanja komunalnog doprinosa kada je investitor gradnje Grad, kao što je to u ovom slučaju.

Iznos komunalnog doprinosa u ovom slučaju bio bi 330,5 tisuća kuna, a ovim oslobađanjem od obveze plaćanja umanjena je cijena ukupne investicije izgradnje zgrade, što u konačnici umanjuje i cijenu stanova za krajnje kupce. Stanovi će se, da podsjetimo, prodavati po cijeni ispod tržišne, kroz Program subvencionirane stanogradnje u okviru kojega je ovih dana zaključen natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana, a na koji je pristiglo 20-ak prijava.

Ono što slijedi je utvrđivanje bodovne Liste reda prvenstva, temeljem kriterija koje je prethodno utvrdilo Gradsko vijeće, saznali smo u Gradu Novigradu.

Boćari porečke Istre u novu sezonu krenuli pobjedom protiv Zrinjevca

Najava prometne akcije na području Pule za utorak