in

Boćari porečke Istre u novu sezonu krenuli pobjedom protiv Zrinjevca

Bruno Kraljić

Boćari Istre Poreč u novu su sezonu krenuli pobjedom. U susretu protiv izravnog konkurenta za prvu poziciju u sjevernoj skupini 1. Hrvatske boćarske lige, svladali su zagrebački Zrinjevac rezultatom 14:12.

Elvis Smolica

U prvom dijelu susreta domaćini iz Poreča krenuli su poprilično samouvjereno, a u jednom trenutku dalo se naslutiti kako će odnijeti pobjedu na sve četiri staze. Nenad Tadić rezultatom kola u disciplini bližanje i izbijanje u krug savladao je Tomislava Kolobarića, Ivan Lukšić upisao je uvjerljivu pobjedu u disciplini pojedinačno klasično, a svoje prve bodove u dresu momčadi Istre Poreč upisao je Mateo Načinović u paru sa Elvisom Smolicom. Trojka Istre Poreč u samoj završnici prvoga dijela došla je u priliku pogotkom donijeti i domaćinu maksimalnu prednost od 8:0 pred tehničke discipline, no promašaj Špelića donosi Zrinjevcu prve bodove na susretu.

Bruno Kraljić, još jedno novo lice u dresu Istre Poreč, upisao je pobjedu u brzinskom izbijanju ostvarivši rezultat od 43 pogotka, dok je Mateo Načinović bio manje uspješan te sa 31 pogotkom nije mogao parirati igraču zagrebačke momčadi Luki Gašparu. Susret je, nakon početne prednosti Istre Poreč, ponovno došao u egal kada su gosti uvjerljivo slavili u oba duela preciznog izbijanja. Ipak, za ulazak u posljednje igre sa minimalnom prednošću pobrinuli su se Kraljić i Načinović koji su pobjedom u štafetnom izbijanju Istri donijeli nova 2 boda u susretu.

U posljednjim je igrama Istra Poreč na dva igrališta bila uvjerljiva te su u disciplinama par i trojka slavili rezultatom 13:2, što je bilo dostatno za ukupnu pobjedu rezultatom 14:12, dok su na ostala dva terena u disciplini pojedinačno klasično Tadić i Barbaro morali čestitati svoji protivnicima.

Najbolji u redovima domaćina bili su upravo pojačanja momčadi Kraljić i Načinović, svaki sa po tri pobjede, a sa dvije pobjede uz stopostotan učinak susret su zaključili Smolica i Križmanić.

U sljedećem kolu momčad Istre Poreč gostuje u Rijeci, gdje će se na Podvežici suprostaviti sa novim prvoligašem iz riječkog Kukuljanova.

ISTRA POREČ – ZRINJEVAC   14 : 12

POJEDINAČNO KLASIČNO (2:4)   I. Lukšić – F. Veselčić 10 : 4;   N. Tadić – T. Kolobarić 4 : 8 ;   E. Barbaro – T. Kuljiš 5 : 9   KRUG (2:0)   N. Tadić – T. Kolobarić 25 : 21;   PAR (4:0)   E. Smolica, M. Načinović – L. Gašpar, F. Matijašić 9 : 8;   I. Lukšić, E. Smolica – L. Gašar, M. Begović 13 : 2   TROJKA (2:2)   V. Špelić, E. Barbaro, M. Križmanić – T. Kuljiš, I. Hajsek, J. Maglić 6 : 7;   B. Kraljić, M. Načinović, M. Križmanić – F. Matijašić, I. Hajsek, J. Maglić 13 : 2;   BRZINSKO IZBIJANJE (2:2)   B. Kraljić – F. Veselčić 43 : 39;   M. Načinović – L. Gašpar 31 : 41;   PRECIZNO IZBIJANJE (0:4)   N. Tadić – T. Kolobarić 14 : 31; I. Lukšić – T. Kuljiš 10 : 18; ŠTAFETNO IZBIJANJE (2:0)   B. Kraljić, M. Načinović – F. Veselčić, L. Gašpar 49 : 43

VRSAR: Ema Brizić, Morena Brajković i Lena Stanislava Mrkobrada odlične na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje

NOVIGRAD: Nova zgrada poticane stanogradnje oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa