in

NOVIGRAD: Objavljen natječaj za najam stanova u vlasništvu Grada

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić

Grad Novigrad objavio je javni natječaj za prikupljanje zahtjeva za najam dvaju stanova u vlasništvu Grada, u naselju Salvela. Riječ je o stanu na 1. katu zgrade površine 52,46 m2 i troetažnom stanu (prizemlje, 1. i 2. kat) ukupne površine 86,15 m2. Stanovi će se u najam davati na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na zahtjev najmoprimca.

Kako je cilj ove mjere pomoći mladim novigradskim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja po uvjetima povoljnijim od onih na tržištu, na natječaju mogu sudjelovati osobe s prebivalištem na području Grada Novigrada-Cittanova do 45 godina starosti. Cijena mjesečnog najma utvrđena je u visini od 3,08 eura po četvornom metru stana, što predstavlja 50% tržišne cijene utvrđene službenim Izvješćem o tržištu nekretnina za područje IŽ za 2022. godinu.
Temeljem provedenog natječaja utvrdit će se Lista reda prvenstva, na osnovu koje će se formirati bodovna lista prijavljenih kandidata. Lista reda prvenstva formirat će se na temelju bodovanja nekoliko kriterija: vremenu prebivanja na području Grada Novigrada-Cittanova, školskoj spremi, životnoj dobi podnositelja zahtjeva, broju članova obiteljskog domaćinstva te statusu samohranog roditelja.

Važno je naglasiti kako najmoprimci stanove neće smjeti davati u podnajam ili iznajmljivati turistima. Svi ostali uvjeti, rokovi i način plaćanja najamnine, režijskih i drugih troškova vezanih uz korištenje stana te druga prava i obveze, riješit će se ugovorom između Grada i budućih najmoprimaca.

Dodajmo ovome kako je u planu i nastavak programa subvencionirane stanogradnje (SUS) Grada Novigrada-Cittanova, pa je nakon tri već uspješno realizirana gradska projekta SUS-a, u pripremi i četvrti, u okviru kojega će se graditi stanovi za prodaju i najam.

Sve ostale informacije kao i sva natječajna dokumentacija vezana uz Javni natječaj za prikupljanje zahtjeva za najam dvaju stanova u vlasništvu Grada Novigrada-Cittanova dostupni su na mrežnim stranicama Grada, www.novigrad.hr<http://www.novigrad.hr> (OVDJE<https://novigrad.hr/dok/javni-natjecaj-za-prikupljanje-zahtjeva-za-najam-stanova-u-vlasnistvu-grada-novigrada-cittanova/>).

S lanjske biciklijade u Višnjanu

Višnjanski proljetni đir u nedjelju – Dođite hodati i pedalirati

S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju - Foto Grad Poreč

Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću u Žbandaju. To je donacija velikog hotelijera