in

Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću u Žbandaju. To je donacija velikog hotelijera

S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju - Foto Grad Poreč

Žbandaju, koju od sada krasi i novo dječje igralište, kojem su se posebno obradovali porečki mališani. Valamar je osigurao dječje igralište vrijedno više od 23 tisuće eura te ga dao na korištenje Gradu Poreču, odnosno dječjem vrtiću u Žbandaju, čime je nastavljena suradnja s Gradom i dječjim vrtićem Radost. Ravnateljica DV Radost, Tereza Banić zahvalila se ovom prigodom Gradu Poreču i Valamaru na osiguranju visokih standarda za brigu o djeci u novom vrtiću, a mališani ovog vrtića su svojim nastupom uveličali ovu svečanu prigodu.

S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju - Foto Grad Poreč
S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju – Foto Grad Poreč

– Vrtić u Žbandaju je treći vrtić koji smo izgradili u zadnje četiri godine, upravo dovršavamo obnovu zgrade Gornjeg vrtića, a u planu je izgradnja i vrtića u Varvarima za koji su nam odobrena EU sredstva, te vrtića u Novoj Vasi koji ćemo samostalno financirati, kao i vrtić u Maro klubu koji realiziramo kroz suradnju s Valamarom. Tu onda govorimo o ukupno oko 300 novih vrtićkih mjesta za naše najmlađe. Ovakve suradnje su jako važne jer pokazuju da radimo skupa na odgovaranju potreba naših sugrađana, i osiguravamo mjesta za svu našu djecu., rekao je gradonačelnik Peršurić, zahvalivši na donaciji.

Osiguranje vrijednog novog dječjeg igrališta jedna je od niza inicijativa koje Valamar provodi s Gradom Porečom u cilju daljnjeg unaprjeđenja skrbi o djeci vrtićkog uzrasta. Zajedničkom suradnjom Grada Poreča i Valamara, omogućen je boravak osamdesetak djece u prostorima Maro kluba u Špadićima za vrijeme obnove zgrade vrtića Radost u 2022. godini, te su povećani kapaciteti vrtića Radost za dodatne 4 jasličke i 2 vrtićke skupine u hotelu Valamar Pinia čime je pokrenuti novi odjel vrtića s više od 100 mjesta. Kao poslodavac koji sagledava potrebe djelatnika u lokalnoj zajednici, ovoga će ljeta Valamar omogućiti upis djece zaposlenika koji rade u Poreču u jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu dječjeg vrtića Radost.

S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju - Foto Grad Poreč
S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju – Foto Grad Poreč

– Suradnjom s Gradom Porečom i Dječjim vrtićem Radost želimo doprinijeti zajednici i unaprijediti kvalitetu života obitelji s djecom. Zajedničkom suradnjom s lokalnom zajednicom nastavljamo graditi bolje uvjete za buduće generacije ulaganjem u javnu infrastrukturu te raditi na poboljšanju uvjeta rada u turizmu”, izjavila je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri.

S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju - Foto Grad Poreč
S otvorenja novog igrališta u vrtiću u Žbandaju – Foto Grad Poreč

Održivi razvoj i društveno odgovorna ulaganja u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu okosnica su stvaranja novih vrijednosti u turizmu, što Valamar provodi posljednjih 70 godina, saznajemo u Gradu Poreču.

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić gradska uprava gradska palača

NOVIGRAD: Objavljen natječaj za najam stanova u vlasništvu Grada

Foto Tanja Kocijančić

U nedjelju u Žminju Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće. Donosimo bogat program