in

NOVIGRAD osniva CENTAR ZA MANIFESTACIJE I KULTURU – Za privremenog ravnatelja imenovan KRISTIJAN NEMET

Kristijan Nemet/Foto Facebook

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je usvojena odluka o osnivanju nove gradske ustanove – Centra za manifestacije i kulturu Novigrad-Cittanova. Privremenim ravnateljem imenovan je Kristijan Nemet, viši referent za kulturu, manifestacije i informiranje Grada Novigrada.

Resorni pročelnik Alen Luk prenio je kako se osnivanju nove gradske ustanove pristupa temeljem ukazane potrebe za novim kulturnim, obrazovnim i zabavnim sadržajima i manifestacijama na području Novigrada, te obzirom na mogućnosti koje će pružiti rekonstrukcija nekadašnjeg kina u moderni kulturni centar, saznajemo u Gradu Novigradu.

Djelatnost buduće ustanove u najvećoj mjeri bit će usmjerena ka organizaciji gradskih manifestacija i kulturno-umjetničkih programa, poticanju aktivnosti kulturnog amaterizma i umjetničkog stvaralaštva, te drugim aktivnostima s ciljem što kvalitetnijeg i sadržajnijeg provođenja slobodnog vremena lokalnog stanovništva tijekom čitave godine. Ustanova će imati zadaću osmišljavanja novih i unapređenja postojećih sadržaja, sve s ciljem kvalitetnijeg i sadržajnijeg provođenja slobodnog vremena stanovništva, kao i gostiju Novigrada.

Ustanova će pritom u svom radu surađivati i s drugim subjektima na području Grada (Gradska knjižnica, Muzej Lapidarium, Turistička zajednica, udruge). S obzirom na profil ustanove, te planirane djelatnosti, jedna od uloga bila bi pritom i koordinacija događanja i manifestacija na cijelom području Grada, istaknuo je pročelnik Luk, upoznavši vijećnike i vijećnice s daljnjim koracima i procedurom osnivanja ustanove. 

Usvojen je i prijedlog odluke o imenovanju privremenog ravnatelja Centra za manifestacije i kulturu. Nemetova osnovna zadaća bit će da pod nadzorom osnivača, Grada Novigrada, obavi sve pripremne radnje za početak rada ustanove, uključujući i donošenje Statuta uz prethodnu suglasnost Gradskog vijeća, te da podnese prijavu za upis u Sudski registar, prenio je Luk, dodavši kako će privremeni ravnatelj upravljati ustanovom do imenovanja ravnatelja, doznali smo iz gradske uprave.

Podsjetimo, do prije deset godina Novigrad je imao svoje Pučko otvoreno učilište, koje se bavilo obrazovanjem odraslih i organizacijom manifestacija.

No, Grad Novigrad je onomad odlučio ugasiti tu ustanovu koja se toliko godina kasnije vraća pod nazivom Centar za manifestacije i kulturu.

Bez vode 7. kolovoza dio Višnjana

FUNTANA premašila MILIJUNTO noćenje dan ranije nego lani