in

FUNTANA premašila MILIJUNTO noćenje dan ranije nego lani

Plaža Polidor u Funtani

Funtana je u subotu, 3. kolovoza, premašila brojku od milijun turističkih noćenja

Turistička zajednica općine Funtana iz godine u godinu obara vlastite rekorde u ostvarenim noćenjima. Kako je istaknula direktorica Turističke zajednice, Ana Milohanović Čehić, Funtana je u subotu, 3. kolovoza, premašila brojku od milijun turističkih noćenja.

Milijunto noćenje ostvareno je jedan dan ranije nego 2018. godine, dan ranije nego rekordne 2017. i čak sedam dana ranije nego 2016., saznajemo od Milohanović.

Sveukupno od 1. siječnja do 3. kolovoza ostvareno je 1.016.634 noćenja i 152.524 dolazaka, što je 2 posto više noćenja i 7 posto više dolazaka u odnosu na isti period prošle godine.

Najviše je noćenja ostvareno u kampovima (74 posto), potom u hotelima i turističkom naselju (18 posto), dok se na treće mjesto pozicionirao privatni smještaj s učešćem od 7 posto u ukupnom broju noćenja. Vikendaši čine 1 posto od tog ukupnog broja.

-Sve su vrste smještaja ostvarile višak noćenja. U kampovima je ostvareno 1 posto više noćenja, u hotelskom smještaju 3 posto više, a privatni je smještaj zabilježio porast od čak 13 posto u odnosu na prošlu godinu. Valja istaknuti da broj kreveta u privatnom smještaju konstantno raste. U posljednjih pet godina registrirano je više od 400 novih kreveta. Ukupno, na području Funtane, koja ima oko tisuću stanovnika, registrirano je preko 1.500 kreveta u domaćinstvu, ističe direktorica TZ-a.

Iako je cijela Hrvatska ove sezone ostvarila slabiju popunjenost u kampovima, to nije slučaj i u Funtani, a najviše zahvaljujući novootvorenom Istra Premium kamping Resortu s pet zvjezdica koji je zabilježio 73 posto više dolazaka i 40 posto više noćenja u odnosu na godinu ranije.

U špici sezone u jednom danu Funtana ostvaruje gotovo 20.000 noćenja. Najveći broj gostiju koji borave u Funtani su iz Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Austrije, Češke i Italije.

NOVIGRAD osniva CENTAR ZA MANIFESTACIJE I KULTURU – Za privremenog ravnatelja imenovan KRISTIJAN NEMET

McDONALDS’ov Drive in restoran do kraja godine otvara vrata u POREČU