in

NOVIGRAD: Počinje deratizacija koja će trajati danima

Photo Matt Seymour za Unsplash - Ilustracija

Na području Grada Novigrada od 27. veljače do 19. ožujka 2024. godine provest će se akcija preventivne sustavne deratizacije (trovanja glodavaca). Tretirat će se javne površine, zajednički dijelovi stambenih zgrada, kao i ostala mjesta na kojima postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca.

Mole se građani da za vrijeme trajanja deratizacije ne dozvole djeci pristup mjestima na kojima je postavljen otrov za glodavce, te da pripaze i kako kućni ljubimci ne bi došli do otrovnih mamaca. Izložene mamce ne smije se dirati. U slučaju eventualnog trovanja potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj ustanovi (protuotrov: vitamin K1- fitomenadion).

Mole se također građani da očiste zajedničke dijelove zgrada, drvarnice, tavane i ostala spremišta od otpada, da stručnim ekipama izvođača omoguće pristup u prostorije, te da ukažu na eventualna žarišta kako bi pridonijeli uspjehu akcije. Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja odgovornost snositi sami, odnosno roditelji za djecu, objavio je Grad Novigrad.

karate finida

POREČ: Finidi 3. mjesto u katama na Grobničan kupu

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija: Zbog utrke povodom Dana ružičastih majica dio prometnica zatvoren za promet