in

NOVIGRAD – Postavljena još jedna kamera za snimanje brzine

Ilustracija Pixabay.com

Nakon što je krajem prošle godine na dijelu prometnice DC 301 Novigrad-Buje, nedaleko križanja Stancijeta – Strada Kontesa, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Novigradom postavilo kameru za mjerenje brzine, ista takva kamera postavljena je ovih dana i na području Celege, na prometnici D75 Umag-Novigrad.

Riječ je o uobičajenoj praksi postavljanja nadzornih prometnih kamera na lokacijama na kojima je potencijalno ugrožena sigurnost sudionika u prometu. U ovom slučaju intencija je usporavanje prometa na inače ravnom dijelu ceste na kojem se nerijetko vozi iznad dopuštene brzine, a posebnu potencijalnu opasnost predstavlja tamošnje raskrižje, kao i pješački prijelaz preko prometnice D75. Na tom je dijelu već bilo prometnih nezgoda, nažalost i s neželjenim posljedicama, pa se ovime želi prije svega preventivno povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

Dodajmo kako su u tijeku pripremni radovi za postavljanje još jedne prometne nadzorne kamere, s istim ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, na području Stancije Roželo, saznajemo iz Grada Novigrada.

Foto Grad Poreč

Porečki osnovci ostvarili zavidne rezultate u natjecanjima iz fizike, geografije, u sportu…

Foto TZ Vižinada

VIŽINADA ČUVA TRADICIJU – Učili praviti bucolaj, na sljedećoj radionici tema su kroštule