in

VIŽINADA ČUVA TRADICIJU – Učili praviti bucolaj, na sljedećoj radionici tema su kroštule

Foto TZ Vižinada

Bucolaj, starinska istarska slastica uvijek je kroz povijest bila neizostavan dio svih slavlja i svečanosti u ovdašnjim domaćinstvima. Izrada ovog kolača u obliku koluta od slatkog tijesta s jajem, šećerom ili medom prenosi se s jedne generacije na drugu, a kako spraviti bucolaj naučili su polaznici radionice održane u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi pod vodstvom domaćica Slatke Istre, Flavie Vigini Belle i Lucije Zubin.

Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada

Radionica je prošla u veseloj i opuštenoj atmosferi, deset polaznika je steklo nova znanja, a sve uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
Želite li i vi da vam iskusne domaćice Slatke Istre prenesu vrijedna znanja o istarskim tradicijskim slasticama, Turistička zajednica Vižinada poziva zainteresirane da se prijave na radionicu 20. srpnja koja će biti posvećena kroštulama.

Učešće za dolazak na radionicu je 150 kuna po osobi, a kolače koje naprave sudionici nose sa sobom kući. Broj polaznika po jednoj radionici je ograničen na maksimalno deset ljudi, pa se za sudjelovanje obavezno potrebno unaprijed prijaviti na mail info@tz-vizinada.hr ili na broj telefona +385 52 446-110.

Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada

Ilustracija Pixabay.com kamere video nadzor

NOVIGRAD – Postavljena još jedna kamera za snimanje brzine

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Trgovci pozor! U tijeku inspekcijski nadzori