in

NOVIGRAD: Svečano obilježeno otvaranje novih prostora CRVENOG KRIŽA

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

U Novigradu je danas prigodnom svečanošću obilježeno useljenje Crvenog križa Novigrad u novi, potpuno obnovljeni prostor, koji se nalazi do kružnog toka između Plodina i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Neapolis. Događaju su prisustvovali brojni predstavnici gradske uprave, Crvenog križa iz cijele Istre, među kojima su bili predsjednica i ravnatelj krovnog Gradskog društva Crvenog križa Buje Đurđa Radošević i Hrvoje Kovačević, te policije iz umaške postaje, pred kojima je gradonačelnik Anteo Milos simbolično predao ključeve novih prostora voditeljici novigradskog Crvenog križa Anici Matejčić. Nije manjkalo ni slavljeničke torte, kolača i zdravice, a sve to uz prigodno druženje.

Gradonačelnik je istaknuo da su u ovaj projekt krenuli na temelju iskazane potrebe članica novigradskog Crvenog križa, te u dogovoru s čelnim ljudima Crvenog križa Bujštine, koji je bio zadužen za unutarnje opremanje prostora.

-U sanaciju i rekonstrukciju bivšeg ugostiteljskog objekta u nove funkcionalne prostorije Crvenog križa iz gradskog proračuna uloženo je nešto više od 100 tisuća kuna. U potpunosti su sanirane sve vodovodne i elektroinstalacije, zidne i podne obloge, sanitarije, uređen je interijer, prilagođen budućim aktivnostima Crvenog križa, a obnovljena je i fasada zgrade, te dio krova. Radovi su izvedeni kvalitetno i u okviru planiranih vremenskih rokova, na čemu zahvaljujem izvođačima, kao i gradskom poduzeću Neapolis koje je radove koordiniralo, naglasio je Milos.

Dodao je da su ovoj vrlo aktivnoj udruzi time omogućili uvjete za još bolji i kvalitetniji rad.

-Nadam se kako će novi prostor biti novi „vjetar u leđa“ našim vrijednim volonterkama (a pozivamo i  volontere da se priključe),  te da će i u vremenu koje je pred nama nastaviti biti jednako aktivne i vrijedne, naglasio je gradonačelnik.

Foto Tanja Kocijančić

Podsjetio je da Grad Novigrad u sklopu godišnjeg proračuna za zdravstvo i socijalne programe izdvaja oko 2.100.000 kuna, od čega za zaštitu i očuvanje zdravlja milijun i sto tisuća kuna. Redovito pritom podupiru i brojne aktivnosti i rad Crvenog križa; na godišnjoj razini se u tu svrhu iz proračuna izdvaja oko 150 tisuća kuna. Riječ je tu o nizu projekata i programa koje zajednički provode i koji su od velikog značaja pogotovo osobama slabijeg zdravstvenog i socijalnog statusa. 

Mreža A1 jučer u Poreču nije radila jer je NETKO PREREZAO OPTIČKE KABLOVE!

Zbog kvara na magistralnom cjevovodu bez vode do 28. kolovoza 50 sela na potezu Višnjan–Baderna–Štifanići