in

NOVIGRAD: U obnovu kina ulaže se 12 milijuna kuna

Grad Novigrad objavio je 1. ožujka prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima zainteresiranima za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji gradske kino dvorane u suvremeni kulturni i društveni centar. Novi je to i važan korak ka početku rekonstrukcije kino dvorane, za što je u ovogodišnjem gradskom proračunu rezervirano 12 milijuna kuna, objavila je gradska uprava na svojim web stranicama. 

Prethodno savjetovanje dio je zakonom propisane procedure prema kojoj se uoči objavljivanja javne nabave odnosno natječaja velike vrijednosti objavljuje opis predmeta nabave, tehničke specifikacije, kriteriji za odabir ponude i drugi detalji koji bi zanimali potencijalne sudionike natječaja. Nakon prethodnog savjetovanja slijedi raspisivanja natječaja za izvođača radova. 

„Sretni smo što konačno krećemo s realizacijom projekta na kojem radimo već dugi niz godina. Pripremili smo projekt koji ide u smjeru suvremenog, multimedijalnog, kulturnog i društvenog prostora, a koji će u budućnosti svim generacijama Novigrađana pružiti mogućnost bavljenja dosadašnjim, ali i nekim novim oblicima kulture i drugih društvenih aktivnosti. Riječ je o zahtjevnom, ali i lijepom i vrijednom projektu revitalizacije javnog prostora za koji su mnoge generacije Novigrađana i sentimentalno vezane. Vjerujem da će već 2020. godine taj novouređeni prostor otvoriti svoja vrata i biti na ponos svima nama koji živimo u ovom gradu“, istaknuo je novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

PULA: Otvorena izložba “Hrvatska nematerijalna baština na UNESCO-ovim listama”

POREČ: Istra Colorke osvojile kuglački turnir povodom Dana žena