in

NOVIGRAD usvojio proračun “težak” 76,3 milijuna kuna – slijedi rekonstrukcija kinodvorane

Novigrad

Vijećnici Grada Novigrada usvojili su proračun za 2020. godinu, s pripadajućim programima javnih potreba u društvenim i komunalnim djelatnostima, u visini od 76.337.928 kuna. Riječ je o prijedlogu proračuna koji je na prethodnoj sjednici prošao „prvo čitanje“, uz jedan prihvaćeni amandman vijećnika Mate Gavrića (Kandidacijska lista grupe birača). Na njegov prijedlog za 100.000 kuna povećana je stavka za uređenje parkova i igrališta, namijenjena dodatnom uređenju parka u naselju Vidal i novog dječjeg igrališta u Karpinjanu, a za isti iznos umanjena je stoga stavka izgradnje površina javne namjene, odnosno uređenja Marede.

Prihvaćen je i rebalans proračuna za 2019. godinu, također s pripadajućim izmjenama i dopunama programa javnih potreba u društvenim i komunalnim djelatnostima.

Iznos ovogodišnjeg proračuna sa 74.639.446 kuna umanjen je na 56.677.499 kuna. Uglavnom je riječ o sredstvima namijenjenima rekonstrukciji kinodvorane i modernizaciji javne rasvjete, koja nisu realizirana u ovoj godini, pa su uvrštena u proračun za 2020. godinu, doznajemo u gradskoj upravi.

Novigradske male plesačice nastupile u baletu Orašar u Umagu

Sportska zajednica usvojila budžet za 2020. – Novi član Ski klub Poreč