in

Novo dječje igralište u Ladrovićima

Grad Poreč nastavlja s uređenjem sadržaja za najmlađe po svim porečkim mjesnim odborima. Tako je ovih dana počelo uređenje polivalentnog igrališta u naselju Ladrovići, odmah do postojećeg dječjeg igrališta. Igralište će se prostirati na površini od 270 četvornih metara, a uz standardnu sportsku opremu bit će ograđeno ogradom za veću sigurnost, saznajemo u gradskoj upravi.

Poreč s obzirom na broj stanovnika ima vrlo velik broj igrališta – njih čak 105 na 10 mjesnih odbora, a samo je lani za održavanje, obnovu i zamjenu sprava, postavljanje podloga, zaštitnih ograda i klupa utrošeno gotovo 400 tisuća kuna.

Uređenja i dodatna opremanja više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području Poreča i okolice nastavit će se i dalje – u planu je izgradnja u Stanciji Portun i naselju Radmani, kako bi svoj djeci bila omogućena sigurna i bezbrižna igra.

U dogovoru s građanima i mjesnim odborom u naselju Ladrovići trenutno se asfaltira pristup višestambenim zgradama na k. br. 35 I i 35 J u naselju. Radovi se nastavljaju asfaltiranjem prometnice prema k. br. 26 a i 130 asfaltiranjem nerazvrstane prometnice na potezu od 400 metara.

Radove je izvelo poduzeće Cesta iz Pule na temelju ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Gada Poreča u 2019. godini.

UMAG za svoje žitelje osigurao 5 besplatnih parkirališta – za pacijente uskoro i kod Doma zdravlja

POREČ: Uhićena tri mlada dilera