in

UMAG za svoje žitelje osigurao 5 besplatnih parkirališta – za pacijente uskoro i kod Doma zdravlja

Nakon što je početkom lipnja uveden potpuno novi i suvremeni sustav naplate parkinga “ParkWallet”, a koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, Grad Umag je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga, što sada ukupno čini 5 besplatnih parkinga na području centra grada.

Naime, od 1. lipnja 2016. godine svi građani s prebivalištem na području Umaga i prometnom dozvolom izdanom od strane Policijske postaje Umag, besplatno i bez ograničenja koriste veliki parking na obali, i to 365 dana u godini. No, kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna odluka koja omogućuje nova besplatna parkirna mjesta.

Građani Umaga, točnije fizičke osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Umaga, ostvaruju pravo na besplatno parkiranje na parkiralištu Šetališta Vladimira Gortana (obala), Šetališta Vladimira Gortana – kod benzinske crpke, Ulice Ernesta Miloša, Ulice 154. brigade Hrvatske vojske (u dijelu koji nije rezerviran za stanare POS stanova) te na parkingu u Ulici žrtava fašizma.

Za ostvarivanje prava besplatnog parkinga potreban je dokaz o prebivalištu ili stalnom boravku na području Umaga te važeća prometna dozvola za osobno vozilo u svom vlasništvu.

Prethodna prijava građana za korištenje besplatnog parkinga na obali od sada vrijedi i za ostale 4 parking zone. Dakle, nema potrebe za ponovnom prijavom. Svi građani koji to još nisu učinili trebaju se javiti u gradsku tvrtku Komunela (adresa: Tribje 2, Umag; tel: 052 743 297) i ondje se prijaviti za korištenje besplatnih parkinga. 

Ujedno, građani Umaga koji moraju ići kod doktora ili na određene pretrage u umaški Dom zdravlja, ubrzo će imati osiguran besplatan parking, a besplatna parkirna mjesta za sugrađane-pacijente bit će označena crvenom bojom. Na ta će se mjesta građani-pacijenti moći parkirati u okviru obavljanja redovnih pregleda/konzultacija. Za zaposlenike Doma zdravlja osiguran je besplatan parking na parkingu ispred Hitne pomoći.

Umag je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima organizirani sustav naplate parkinga, ali i organizirani besplatni parking za svoje građane u užem centru grada, i to na 5 lokacija, objavio je Grad Umag.

I NOVIGRAD u klubu rijetkih gradova s POZITIVNIM prirodnim prirastom – ove godine rekordan broj prvašića

Novo dječje igralište u Ladrovićima