in

Novo ruho centra VIŽINADE: Pri kraju rekonstrukcija raskrižja

Foto Općina Vižinada

Dovršava se jedna od najvažnijih investicija u Općini Vižinada – gradnja kružnog toka usred mjesta, odnosno potpuna rekonstrukcija raskrižja županijskih cesta u centru mjesta. Projekt je to vrijedan 2,2 milijuna kuna, a realizira se u suradnji sa Županijskom upravom za ceste koja je i investitor spomenutih radova. Investiciju sufinanciraju Ministarstvo unutarnjih poslova s 300.000 kuna i Općina Vižinada s 450.000 kuna. 

Foto Općina Vižinada novi rotor
Foto Općina Vižinada

-Označeni su pješački prijelazi, postavlja se signalizacija i uređuje okoliš novog rotora u Vižinadi. Radovi se uspješno privode kraju, preostaje nam uređenje platoa i parkirališta ispred zgrade Općine, uređenje zelenih površina te izgradnja nogostupa s ugibalištem za autobus uz cestu prema Poreču. Korak po korak stvaramo ljepšu sliku Vižinade i drugih naselja, a sve u cilju osiguranja kvalitetnijih uvjeta življenja na području općine, naglasio je načelnik Vižinade Marko Ferenac.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija ceste, izrada mini rotora i uređenje nogostupa i pripadajućih pješačkih prijelaza radi veće sigurnosti vozača i pješaka u prometu.

Foto Općina Vižinada novi rotor kružni tok
Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada novo rotor kružni tok
Foto Općina Vižinada

Streljana u Bužiniji

NOVIGRAD: Za vikend stiže 120 strijelaca iz brojnih europskih zemalja na Grand Prix Clever

maskice korona covid

Istarski stožer: U četvrtak više novozaraženih nego izliječenih