in

O kvaliteti života u gradu i funkcioniranju gradske uprave s učenicima i profesorima TUŠ Antona Štifanića Poreč

Eko projektni dan, koji provodi porečka Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića, bio je prilika da učenici i profesori škole posjete gradsku upravu i dobiju više informacija o aktivnostima Grada Poreča-Parenzo u području promicanja održivog razvoja i unapređenja kvalitete života. Osim učenika i profesora, gosti su bili i prosvjetni djelatnici iz francuskog grada Versailles koji su u studijskom posjetu Školi.

U ime Grada primila ih je Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo te im tom prilikom u Velikoj vijećnici održala prezentaciju na temu „Kvalitetom života do održivog razvoja“. Ulogu Grada u planiranju i promicanju održivog razvoja pojasnila je kroz tri osnovne komponente održivog razvoja: ekonomsku, ekološku i sociokulturnu. Za svaku komponentu je istaknula najznačajnije projekte i aktivnosti koji se provode u cilju održivog gospodarskog i društvenog razvoja na lokalnoj razini.

Srednjoškolcima je pojasnila po kojim programima i projektima je Poreč prepoznatljiv i primjer dobre prakse, te kako unatoč visokom indeksu razvijenosti kao ograničavajućem čimbeniku Grad uspješno povlači znatna sredstva za različite projekte. U suradnji s glavnim dionicima na lokalnoj razini provodi se zajedničko planiranje i provedba projekata značajnih za lokalnu zajednicu i budućnost grada.

– Realizacija različitih projekata, visoka komunalna uređenost i brojni nadstandardi čine Poreč kvalitetnim gradom za život, te je stoga nedavno dobio i nagradu za Najbolji grad u Hrvatskoj u 2018. godini u kategoriji Kvaliteta života u ranju srednje velikih gradova, istaknula je Mičetić Fabić te pozvala učenike, koji su jedan od najvrjednijih potencijala ovoga grada, na veću proaktivnost u iznošenju svojih mišljenja i prijedloga za daljnji rad na unapređenju kvalitete života u Poreču.

Start IN Kamp za nezaposlene – novi program obrazovanja za pružanje kamping usluga

Start IN Kamp za nezaposlene – novi program obrazovanja za pružanje kamping usluga

Emozioni dal mondo

Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji