in

Start IN Kamp za nezaposlene – novi program obrazovanja za pružanje kamping usluga

U sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču sutra, 30. listopada, u Pučkom otvorenom učilištu Poreč s početkom u 17 sati održat će se prezentacija projekta Start IN Kamp, kao primjer modela poslovne suradnje poslodavaca i obrazovne ustanove.

Start IN Kamp razvija program dizajniran po mjeri i potrebama poslodavaca s ciljem pružanja relevantnih praktičnih vještina polaznicima obrazovanja. Pritom polaznici stječu temeljne i strukovne kompetencije stvarno potrebne poslodavcima, čime polaznici povećavaju svoju konkurentnost na tržištu rada, a poslodavci povećavaju kvalitetu svojih usluga. Novi program obrazovanja namijenjen je sektoru turizma u području pružanja kamping usluga.

Ovom prilikom predstavlja se metodologija izrade programa obrazovanja za odrasle, temeljena na istraživanju stvarnih potreba tržišta rada koja je primjer suradnje poslodavaca i ustanove za obrazovanje.

U besplatno obrazovanje kroz projekt bit će uključeno 40 nezaposlenih osoba. Program je usmjeren na usvajanje mekih vještina koje imaju sve važniju ulogu i prilikom zapošljavanja i za obavljanje samih poslova. Na predstavljanju projekta pružit će se informacije o uvjetima upisa i sadržaju nastavnog programa „Osposobljavanje za poslove u kampu“ .

Ova prezentacija jedna je od aktivnosti u Mjesecu poduzetništva koju ove godine prvi puta organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada sudjeluju ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Ovog vikenda startaju Dani otvorenih vrata agroturizama Istre – cijena menija 95 kuna

O kvaliteti života u gradu i funkcioniranju gradske uprave s učenicima i profesorima TUŠ Antona Štifanića Poreč