in

Dobra vijest za roditelje: MARČANA pokrenula inicijativu za jednosmjensku nastavu svih učenika

OŠ Marčana

Općina Marčana pokrenula je inicijativu kako bi svi učenici Osnovne škole Marčana imali jednosmjensku nastavu samo u jutarnjoj smjeni. Naime, u Istarskoj županiji, doznajemo od načelnika Predraga Pliška, pripremaju idejni projekt prenamjene prostora iz vrtića u učionice. Dječji vrtić “Vrtuljak” trenutno dijeli prostore s OŠ Marčana.

-Prijedlog će biti dostavljen uskoro. Školski odbor OŠ Marčane je upoznat te su i oni dali svoj prijedlog rasporeda učionica. To bi omogućilo roditeljima učenika od 1. do 4. razreda kvalitetnije korištenje vremena nakon nastave. Prije se to nije moglo ostvariti, međutim sada kada vrtić ulazi u novu zgradu oslobodit će se prostori te će se pokušati sve učenike prebaciti u jutarnju smjenu. Općina je dala na raspolaganje i stambeni prostor, tzv. učiteljski stan, kako bi se također iskoristio za tu namjenu, objasnio je načelnik Pliško.

Novi vrtić, izgrađen pored škole i društvenog doma, otvorit će se uskoro. Tada će se mališani iz škole preseliti u svoju novu zgradu.

-Želja nam je da prijedlog bude realiziran kako bi djeca u popodnevnim satima mogla pohađati izvannastavne i izvanškolske aktivnosti kao što su sport, glazba i kultura općenito, ali i znanstveni programi i aktivnosti kao što je STEM, pojašnjava načelnik Pliško.

U Istri u srijedu potvrđena 2 novozaražena, službeno imamo 38 pozitivnih

PLOVANIJA: Slovenci pokušali prijeći granicu s lažnim PCR testovima