in

Fotogalerija s otvaranja: Pola milijuna kuna vrijedne NOVE JASLICE u Kašteliru primile deset mališana

Mališani simbolično prerezali vrpcu/Foto Tanja Kocijančić

Iako su s radom počele prošlog tjedna, službeno otvaranje novih jaslica u Kašteliru upriličeno je danas popodne pred mnogobrojnim roditeljima, uzvanicima, sponzorima i svim ostali mještanima. Nove jaslice najvažnija su ovogodišnja investicija Općine Kaštelir-Labinci koja je financirala radove s 480 tisuća kuna.

Jedna jaslička skupina, smještena u prizemlju nekadašnje oštarije u centru Kaštelira, primila je ukupno deset mališana, a svi su s područja Općine Kaštelir-Labinci, kazala nam je ravnateljica porečkog Dječjeg vrtića Radost, Divna Radola, pod čijom kapom djeluju jaslice. O djeci brinu odgajateljice Mikela Matić i Emina Bijelić, obje s iskustvom u radu ove porečke ustanove, a za marendu je zadužena pomoćna kuharica Slavica Srdoč. Ravnateljica Radola istaknula je susretljivost Područne škole Kaštelir, odnosno OŠ Jože Šurana Višnjan i njenog ravnatelja Predraga Brkića, jer su s njima dogovorili pripremu ručka. DV RAdost i općina dogovorili su prijevoz ručka iz škole do vrtića.

-Radno vrijeme jaslica je od 6.45 do 16.30 sati, no pratit ćemo potrebe roditelja, pa može se i mijenjati, bude li trebalo, kazala je Divna Radola i pohvalila i općinsku upravu za kvalitetno odrađen posao oko uređenja jaslica.

Na svečanom otvaranju nastupali su mališani iz kaštelirskog vrtića, smještenog u zgradi područne škole, koji su okupljene razveselili pjesmom i plesom. Simbolično su vrpcu prerezali mališani iz kaštelirskog vrtića i time službeno otvorili jaslice.

U uvodu je načelnik Enio Jugovac u prigodnom govoru naglasio da je uređenje ovog prostora tek privremeno rješenje, jer općina planira izgradnju jaslica i vrtića koji će biti zajedno u potpuno novom objektu koji će se graditi u Labincima kod rukometnog igrališta u idućih nekoliko godina.

-Općina prepoznaje potrebu stvaranja uvjeta za smještaj djece predškolske dobi te je stoga naručila izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića s jaslicama koja će se, kako planiramo, graditi sredstvima Europske unije, kazao je na otvorenje Jugovac.

Glavni izvođač radova na rekonstrukciji i uređenju jaslica bila je porečka tvrtka Vemar, vlasnika Marijana Velenika, s kooperantima. Svi su radovi izvedeni u ugovorenom terminu, naglasio je načelnik. Sve tehničko, tehnološka i organizacijska problematika uspješno je riješena kvalitetnom suradnjom između općine, vrtića Radot i Grada Poreča.

Stoga se zahvaljujem ravnateljici Divni Radola, dogradonačelnici Poreča Nadiji Štifanić i njenim suradnicima, Đulijanu Petroviću i Filipu Šolaru koji su srećom i moji suradnici, jer su osmislili i uredili prostor i interijer. Zahvaljujem na pomoći našem Kaštelircu Dinu Ružiću za savjete i upute kod rješavanja statike u rekonstrukciji ove zgrade, ali i ravnatelju OŠ Višnjan Predragu Brkiću na pomoći oko pripreme hrane u školskoj kuhinji za potrebe vrtića i jaslica, nanizao je Jugovac.

Također, spomenuo je donatore koji su značajno pomogli pri realizaciji ovog važnog projekta – tvrtki Multisport iz Pazina, Plavoj laguni, a posebno firmi Špina i njenom vlasniku Robertu Juriševiću koji je donirao kompletnu keramiku i sanitarije u vrijednosti od 33 tisuće kuna.

Tekst i foto Tanja Kocijančić

POREČ: Prijavite se na edukaciju za izdavanje E-RAČUNA

ZAČEPIT ĆE JOŠ JEDNU RUPU: Kraj darovnih ugovora čija je svrha bila izbjegavanje plaćanja poreza na rabljena vozila