in

Grad Poreč raspisao natječaj za studentske stipendije

Usprkos izazovnoj godini u kojoj je zbog epidemije koronavirusa zabilježen pad prihoda u gradskoj blagajni, te su uvedene mjere štednje, Grad Poreč i ove će godine dodjeljivati neke od najvećih stipendija u zemlji, za što godišnje izdvaja oko milijun kuna proračunskog novca. 

Podsjetimo, Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. 

I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente. Naime, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Više na www.porec.hr.

NOVIGRAD: Akcija darivanja krvi 6. listopada

NOVIGRAD: Akcija darivanja krvi 6. listopada

POREČ: Otvorena 13. BOOKtiga - Nagrada uručena piscu Kristianu Novaku

POREČ: Na BOOKtižinu za dječji odjel knjižnice prikupljeno više od 9.000 kuna