in

POREČ: Na BOOKtižinu za dječji odjel knjižnice prikupljeno više od 9.000 kuna

Foto Jelena Jekić

Sa završetkom 13. BOOKtige, festivala pročitanih knjiga u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, gotov je prvi dio putovanja s Knjižnicom, ali sve ljubitelje knjiga čekaju brojne destinacije na koje mogu otputovati upravo kroz pročitane knjige. Ovaj Festival, kontinuirano, već trinaestu godinu zaredom, poziva građane da se donacijama i kupnjom rabljenih knjiga pridruže stvaranju jedinstvenog događaja koji svake godine obogaćuje ponuda gostujućih antikvarijata.

U prva tri dana na sajmu rabljenih knjiga BOOKtižin prikupljeno je 9.210 kuna, a knjige se mogu i dalje razgledati i kupiti u prostorima matičnog odjela (Trg Marafor 3), u radno vrijeme Knjižnice, sve do kraja Mjeseca hrvatske knjige.

Prikupljena novčana sredstva utrošit će se na prostornu signalizaciju u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

Ovogodišnji programski dio Festivala obogatila su renomirana imena hrvatske kulturne scene. Prevoditeljica Sanda Hržić i glazbenik Darko Rundek predstavili su poemu „Jezik ptica“. Jurica Pavičić, jedan od najčitanijih književnika u Gradskoj knjižnici Poreč, predstavio se publici svojim najnovijim romanom „Prometejev sin“. Dodijeljena je 11. po redu Nagrada BOOKtiga, dvostrukom laureatu Kristianu Novaku za najčitaniji roman u svim knjižnicama Istarske županije – „Ciganin, ali najljepši“, priopćeno je iz knjižnice.

POREČ: Konstituirana vijeća nacionalnih manjina

Grad Poreč raspisao natječaj za studentske stipendije

POREČ: Završena 13. BOOKtiga, ali putovanje s knjižnicom nastavlja se akcijom BOOKtiga BOOKing

POREČ: Završena 13. BOOKtiga, ali putovanje s knjižnicom nastavlja se akcijom BOOKtiga BOOKing