in

Grad Poreč sufinancira prijevoz srednjoškolcima, osigurane i druge potpore

Foto Grad Poreč - Ilustracija

Počela je nova školska godina, a Grad Poreč nastavlja s osiguravanjem naknada za svoje učenike, kako bi osigurao jednake uvjete i mogućnosti za obrazovanje, bez obzira na njihov socijalni status.  

Tako Grad Poreč učenicima slabijeg imovinskog stanja osigurava naknade za prijevoz učenika, naknade za prehranu u osnovnim školama i besplatan produženi boravak, pokriva troškove udžbenika za učenike srednje škole, te radnih bilježnica, bilježnica i ostalih radnih materijala učenicima osnovnih škola, dok se svim učenicima Posebnog odjela osigurava sav potreban obrazovni materijal. Grad osigurava i stipendije iz socijalnog programa za učenike i studente, a ukupno se za potrebe učenika slabijeg imovinskog stanja iz gradskog proračuna na godišnjoj razini izdvaja oko 100 tisuća eura.

Dodajmo i kako dodatnih više od 470 tisuća eura iz gradskog proračuna osigurano je za učeničke i studentske stipendije, produženi boravak za sve niže razrede u porečkim osnovnim školama te sufinanciranje prijevoza svim srednjoškolcima koji se školuju van Poreča.

Napomenimo kako i Grad Poreč izdvaja trećinu svojeg proračuna za obrazovanje i predškolski odgoj – 15.982.820,00 eura, te je među pet hrvatskih gradova koji izdvajaju najviše za obrazovanje po glavi stanovnika.

Obrasce za su/financiranje troškova kupnje drugih obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola te udžbenika i drugih obrazovnih materijala učenicima srednjih škola za 2023./2024. godinu možete preuzeti OVDJE.

Izvor Grad Poreč

Foto Pixabay - Roberto Barresi vjetar bura more nevrijeme

HAK: Jak vjetar zatvorio ceste i prekinuo trajekte i katamaranske linije

Foto Tz Funtana

U petak zadnja ovoljetna Ribarska fešta u Funtani