in

Istarska županija osigurala financijska sredstva za produženi boravak učenika

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić uručio je, u sjedištu Istarske županije u Puli, načelniku Općine Žminj Željku Plavčiću ugovor o sufinanciranju produženog boravka za osnovnoškolce. Naime, sukladno županijskom Programu produženog boravka za učenike razredne nastave (od 1. do 4. razreda osnovnih škola), Županija sufinancira 50% produženog boravka u dijelu koji se odnosi na trošak plaće i ostalih materijalnih prava radnika u produženom boravku, i to osnovnim školama čiji je osnivač, a kojima trošak plaće i ostalih materijalnih prava radnika financiraju/sufinanciraju one jedinice lokalne samouprave čiji ostvareni prihod po stanovniku za razdoblje od 1.1. do 31.12.2022. godine ne prelazi iznos od 1.320,05 EUR-a.  

Povodom uručenja ugovora istarski župan Miletić istaknuo je kako Istarska županija čak 46 % proračunskih sredstava za 2023. godinu, koji se odnose na upravna tijela Istarske županije, izdvaja upravo za Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.  

„Veseli me što smo osiguravanjem sredstava za čak 18 osnovnih škola iz Istarske županije potvrdili kako je obrazovanje jedna od najvažnijih prioriteta ovome mandatu. Smatram kako ulaganjem u obrazovanje investiramo u budućnost, stvarajući temelje za samostalne, odgovorne građane spremne za izazove suvremenog društva. Upravo je stoga toliko važno da pratimo trendove i pravovremeno reagiramo kako bi školske ustanove kojima smo osnivači, mogle zadržati visoku ljestvicu i ostati pozitivan primjer ostalima u državi“, poručio je župan Miletić dodajući kako i ovim programom Županija pruža konkretnu pomoć jedinicama lokalne samouprave.  

Načelnik Općine Žminj Željko Plavčić zahvalio se županu na snažnoj podršci u razvoju obrazovanja i odlučnoj suradnji između Županije i Općine Žminj, priopćeno je iz Upravni odjel župana Istarske županije.

Foto Smallable u Vižinad

VIŽINADA-BUJE: Mladi u u projektu “SmallABLE” učili o važnosti svojih aktivnosti u manjim sredinama

Foto Grad Poreč

Porečki gimnazijalci surađivat će s gimnazijalcima iz prijateljskog grada Noisiela