in

NOVIGRAD: Za Dan grada nagrađeni izvrsni srednjoškolci

Tradicionalno je u sklopu proslave dana Grada i gradskog zaštitnika svetog Pelagija Grad Novigrad nagradio odlične učenike srednjih škola. Nagrade im je u Muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu zamjenice Sonje Šikanić, a dodjeli nagrada nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica, te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, kao i nekolicina roditelja nagrađenih učenika.
Novčanom nagradom, koja je prošle godine udvostručena s 500 na 1.000 kuna, nagrađeno je 17 srednjoškolki i srednjoškolaca, koji polaze pet istarskih te tri riječke srednje škole.

U prvim razredima je četvero odlikašica i odlikaša: Tomas Carlin, Gaia Fabris, Anteo Kajinić i Patrik Pasulji.

U drugim razredima njih je također četvero: Dominik Krulčić, Enea Makin, Emanuel Pištan i Petra Zovko.

Petoro je odlikaša u trećim razredima: Linda Baissero, Antea Grgić, Manuela Malbašić, Tea Sain i Annadea Žužić.

S odličnim su uspjehom četvrti razred okončali Iva Nikačević, Megi Pasulji, Ivana Prodan i Simona Selar.

Dodajmo ovome kako su među nagrađenim učenicama i učenicima njih 12 korisnici gradskih stipendija, te kako su Iva Nikačević, Megi Pasulji i Ivana Prodan postigli odličan uspjeh tijekom sva četiri razreda srednje škole.

Ovom prigodom uručeni su i poklon bonovi od 500 kuna u knjižari Libar Simoni Selar za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, Lindi Baissero za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije, te Emanuelu Pištanu, za osvojeno 1. mjesto na natjecanju iz kemije Primorsko-goranske županije.

POREČ: Prometna nesreća kod Bijele uvale – Clio sletio s ceste i prevrnuo se na krov

POREČ: Otvoreni upisi u školu ritmike za curice i za trening “Postani Superman” za dečke