in

Odlično napreduje obnova fasade i sanitarija u škola u Novoj Vasi

Foto Grad Poreč - Škola u Novoj Vasi

Radovi na uređenju zgrade Područne osnovne škole u porečkoj Novoj Vasi teku prema planu, te bi do kraja siječnja zgrada trebala osvanuti s obnovljenom fasadom i sanitarnim čvorovima. Jučer je održan koordinacijski sastanak sudionika u projektu obnove kojem su prisustvovali i gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima, te Anita Sijerković Radin, ravnateljica Osnovne škole Finida kojoj ova područna škola pripada i predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Ivan Barbić.   

Foto Grad Poreč - Škola u Novoj Vasi
Foto Grad Poreč – Škola u Novoj Vasi

U sklopu radova obnavlja se cijelo pročelje i rješava kapilarna vlaga, dok se u unutrašnjosti vrše radovi na kompletnoj rekonstrukciji sva četiri sanitarna čvora koji će dobiti novu sanitarnu opremu. Radovi se odvijaju na način da se minimalno ometa nastava, a odvijat će se i za vrijeme zimskih praznika. Stoga je na sastanku bilo govora o tijeku radova, te o dinamici i planovima za naredne investicije u zgradu.

U Područnoj školi Nova Vasi odvija nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda. Grad Poreč-Parenzo u potpunosti financira radove na obnovi škole, a uskoro predstoji i izgradnja novog vrtića za 150 djece u istom naselju, čime će Nova Vas dobiti uređenu zonu društvene namjene i sadržaje koji su potrebni jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.
U Novoj Vasi je u tijeku i obnova pročelja susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom ovih zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, a korisnici zgrada bolje i sigurnije uvjete za boravak.

policija pješački prijelaz prometni policajac

U Istri u srijedu prometna akcija u cilju zaštite pješaka

Foto Općina Vižinada

Najslađi prijem u Vižinadi: Darovi za sve novorođene bebe