in

OŠ J. Šurana Višnjan ugostio Infokup – Izvrsni rezultati Stephena Georgea Arthura i Filipa Peršurića Bernobića

Uspješni učenici Višnjana i Vižinade s mentorima

U petak, 1. ožujka, u Osnovnoj školi Jože Šurana Višnjan održano je Županijsko natjecanje iz Informatike poznatije kao Infokup za učenike osnovnih škola. Natjecanje su otvorili ravnatelj škole domaćina Predrag Brkić i predsjednik povjerenstva Enis Ramadan. Ukupno 53 učenika iz Istarske županije svoje je informatičke vještine pokazalo kroz pet kategorija od petog do osmog razreda, uz pratnju 25 mentora. Učenici su se natjecali u rješavanju zahtjevnih zadataka iz područja algoritama, logike i programiranja, teorije i digitalne pismenosti.

Foto OŠ Jože Šurana Višnjan
Foto OŠ Jože Šurana Višnjan

Nagrade su dodijeljene najuspješnijim timovima i pojedincima koji su pokazali izuzetno znanje i vještine u rješavanju zadanih problema. Osim toga, natjecanje je pružilo priliku učenicima da se međusobno upoznaju, razmijene iskustva i stvore nova prijateljstva unutar zajednice mladih entuzijasta za informatiku.

Dvojica učenika višnjanske škole postigli su iznimne rezultate. To su Stephen George Arthur iz 5. razreda PŠ Vižinada koji je osvojio je dva prva mjesta u kategorijama programiranja te učenik 7. razreda MŠ Višnjan Filip Peršurić Bernobić osvojivši prvo mjesto u kategoriji Osnove informatike. Dio zasluga svakako ide i mentorima – učiteljima Enisu Ramadanu i Antoniju Božiću.

Foto OŠ Jože Šurana Višnjan
Foto OŠ Jože Šurana Višnjan

Ova manifestacija nije samo prilika za natjecanje, već i za promicanje važnosti informatičkog obrazovanja i poticanje mladih da se aktivno uključe u svijet tehnologije i inovacija, objavili su iz višnjanske škole u čijem sastavu djeluju područne škole Vižinada i Kaštelir.

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija objavila izvještaj za vikend: Šest prometnih nesreća, velik broj prekršaja

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

POREČ: SŠ Mate Balote najbolja u Istri iz čak dva predmeta