in

POREČ: SŠ Mate Balote najbolja u Istri iz čak dva predmeta

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

U Tehničkoj školi Pula u ponedjeljak, 26. veljače, održano je županijsko natjecanje iz matematike. Na natjecanju su sudjelovali brojni učenici iz istarskih srednjih škola, među kojima i oni iz porečke Srednje škole Mate Balote, uz mentorstvo prof. Đurđice Bonace i prof. Josipa Žunte. Ispit se pisao 180 minuta, a učenici su nakon riješenog ispita mogli uživati u posjetu Centru za popularizaciju znanosti koji je za njih pripremio zanimljive programe.

U kategoriji prvih razreda, prvo mjesto zauzeo je Petar Brajković, a odmah za njim, drugo mjesto Marin Tonković, obojica učenici 1. razreda opće gimnazije.

Lukas Fabac, učenik 2. razreda opće gimnazije, osvojio je također 2. mjesto. U kategoriji četvrtih razreda drugo mjesto zauzela je Sonja Rajko, a šesto Ivona Jelovac, učenice 4. razreda opće gimnazije.

Dan poslije, u utorak 27. veljače 2024., iz Poreča za Pazin uputili su se na županijsko natjecanje iz fizike Petar Brajković i Marin Tonković, spomenuti učenici 1. razreda te Vedran Buršić, učenik 3. razreda opće gimnazije.

Oko 17 sati stigli su prvi privremeni rezultati, a nakon žalbi i konačni rezultati oko 18 sati, kada su proglašeni i pobjednici natjecanja.

Petar Brajković osvojio je 1. mjesto u kategoriji prvih razreda riješivši ispit sa sto posto.

Marin Tonković je u istoj kategoriji zauzeo vrlo visoko 4. mjesto, dok je Vedran Buršić zauzeo 9. mjesto u kategoriji trećih razreda.

-Čestitke još jednom svim učenicima i njihovim mentorima, iznimno smo ponosni što ove godine titulu najboljih iz matematike i fizike nose upravo naši lauerati te se nadamo da će svojim radom i ustrajnošću, ali i uspjesima, inspirirati i svoje kolege, napisali su Sonja Rajko i Ivan Čupić iz SŠ Mate Balote.

Uspješni učenici Višnjana i Vižinade s mentorima

OŠ J. Šurana Višnjan ugostio Infokup – Izvrsni rezultati Stephena Georgea Arthura i Filipa Peršurića Bernobića

Foto DeguStazione Tar

TAR: Pogledajte ovotjedne marende i doručak u bistrou DeguStazione