in

OŠ Marčana ima novi projekt: Postani THINKfluencers

Foto OŠ Marčana

Osnovna škola Marčana pokrenula je novi projekt s učenicima – Creating videos to green up our world: Let’s become THINKfluencers!

osnovna škola marčana novi projekt

-U eri različitih influencera nameće se pitanje usmjeravanja pažnje i aktivnosti djece na svrsishodnost i namjenu sadržaja kojima su okruženi. Digitalizacija je općeprisutna te je neminovno koristiti se njome, ali opet s ciljem usmjeravanja. Educirati djecu da se educiraju, da kritički razmišljaju, istražuju, stvaraju potkrijepljene stavove i mišljenja. Ujedno ih se indirektno priprema za tržište rada, u sferu marketinga i prodaje. Dodajmo još upoznavanje vršnjaka iz država partnera, aktivno korištenje engleskog jezika i suradnju – dobili smo recept za Thinkfluencere, pojašnjavaju iz škole.

Učenici će promatrati i istraživati koji se problemi javljaju, u zavičaju ali i širem okruženju te promišljati i davati prijedloge mogućih rješenja. Također, pokušat će naći načine na koji bi način njihova škola mogla postati samoodrživija, kao i njihovo obiteljsko okruženje te oni sami.

-Na koga smo utjecali? Pitanje je koje je predviđeno za sam kraj projekta, odgovorom, dobit će se povratna informacija o uspješnosti provedbe projekta, objasnili su.

Partneri koji sudjeluju u ovom projektu su Španjolska, kao koordinator i nositelj projekta, Grčka i Slovačka. Sam projekt će se odvijati kroz period od dvije godine. Tijekom ovog razdoblja Osnovna škola Marčana bit će domaćin jedne od mobilnosti u trajanju od pet dana. Kao i u prošlom projektu, učenici i učitelji blisko će surađivati s lokalnom zajednicom, Turističkom zajednicom i Marčana. 

vrsar stolnotenisačice

VRSAR: Djevojke poražene u Dugoj Resi, seniori bolji od Porečana

maska zaštitna maskica korona covid

Istra – U utorak čak 39 novozaraženih i loša vijest iz bolnice