in

PAZIN: Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile otvara novi prirodoslovno-matematički program

Novim prirodoslovno-matematičkim programom Pazin postaje još važniji hub znanja u Istri

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile u Pazinu iduće školske godine ( 2021./2022.) započinje s  programom prirodoslovno-matematičke gimnazije. Uoči upisa u srednje škole poziva sve zainteresirane učenike i učenice 8. razrada da se informiraju o mogućnosti upisivanja  u  program  prirodoslovno-matematičke gimnazije u GSŠJD-u.

Naime, Školi je od strane Ministarstva znanosti  i obrazovanja dana suglasnost i odobrenje za upis jednog razrednog odjela prirodoslovno-matematičke gimnazije umjesto jednog dosadašnjeg razreda opće gimnazije što će učenike još snažnije usmjeravati k znanjima i vještinama za budućnost.

Istra je već nadaleko poznata kao hub znanja i tehnologije i ova novost otvara mladima u Pazinu i šire još više prilika za razvoj vještina i znanja koja su nam potrebna u svijetu brzih i nepredvidivih promjena.

Naša škola ima dugu tradiciju i bogatu povijest kao i važnost u kulturnom i javnom prostoru svoga zavičaja, pravna je sljednica stare Hrvatske gimnazije i 2019. godine proslavili smo 120. obljetnicu od osnivanja prve hrvatske gimnazije u Istri. Na ovakvim temeljima gradimo danas svoju sadašnjicu, ali  i budućnost. A budućnost su mladi ljudi koji će  kroz naše programe i aktivnosti stvarati jedno bolje sutra.”, rekla je ravnateljica Suzana Poropat-Božac.

Zainteresirani učenici, za upoznavanje škole i izjašnjavanje o interesu, mogu nazvati broj telefona 052 624 017 ili poslati upit na email adresu gssjd@gssjd.hr. Više informacija bit će dostupno na https://www.gssjd.hr/

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile u Pazinu mješovita je škola s gimnazijskim i strukovnim programima. Godišnje upisuje 7 razrednih odjela u prve razrede, a od ove godine po prvi će put nakon gotovo 30 godina upisivati jedan razred u programu prirodoslovno-matematičke gimnazije. Uz ovaj program upisivat će i dva razredna odjela opće gimnazije, jedan razredni odjel tehničara za elektroniku, jedan razredni odjel upravnih referenata, jedan razredni odjel komercijalista te jedan razredni odjel elektromehaničara.

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile u Pazinu slijednica je prve Hrvatske gimnazije u Istri (1899.) i jedina je Glasserova kvalitetna škola u Europi. Ima dijamantni status Međunarodne Eko škole te je prepoznatljiva po dobrim odnosima učenika i učitelja, pozitivnom ozračju, kontinuiranom procesu unaprjeđivanja kvalitete odgojno-obrazovnog rada, brojnim izvannastavnim programima i projektima (Na naš način, Eko moja škola, Susreti škola, EU projekti, humanitarni projekti…), rezultatima natjecanja učenika, rezultatima državne mature i upisima učenika na fakultete te kulturnoj i javnoj djelatnosti.

NOVIGRAD: Neapolis kupio halu u Poslovnoj zoni Vidal u kojem će smjestiti svoje sjedište

POREČ: Jadran protiv BUJA u derbiju 3.HNL Zapad