in

POREČ: Balotini učenici briljirali u MAT i ATOM ligi i osvojili vrijedne nagrade

Foto Srednja škola Mate Balote

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u kojem sudjeluju ekipe sastavljene od dvaju članova iste generacije. Natjecanje je podijeljeno u 4 kola koja su raspoređena tijekom cijele školske godine. Učenici porečke Srednje škole Mate Balote natjecali su se u kategoriji nematematičkih gimnazija (B kategorija) te su ostvarili zavidne rezultate.

U kategoriji prvih razreda učenici Petar Brajković i Marin Tonković zauzeli su 1. mjesto od čak 150 ekipa. Učenici drugih razreda Lucas Fabac i Raul Labinac zauzeli su 26. mjesto od ukupno 96 ekipa. Učenice Ivona Jelovac i Sonja Rajko u kategoriji četvrtih razreda osvojile su 1. mjesto od ukupno 94 ekipe. Za natjecanje su ih marljivo pripremali njihovi mentori, profesorica Đurđica Bonaca (mentorica u 1., 2. i 4. razredu) te profesor Josip Žunta (mentor u 1. razredu).

Ekipe koje su osvojile prvo mjesto nagrađene su zlatnim medaljama, bidonima i peharima.

Osim MAT lige, učenici su se okušali i u ATOM ligi, ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. U ATOM ligi natječu se tročlane ekipe sastavljene od učenika iste generacije, a natjecanje je podijeljeno u dva kola. Ekipu prvih razreda činili su učenici Petar Brajković, Marin Tonković i Jan Šoljan, koji su od ukupno 79 ekipa zauzeli 1. mjesto. U kategoriji trećih razreda sudjelovale su dvije ekipe, od kojih je jedna ekipa zauzela 56., a druga 71. mjesto od ukupno 76 ekipa.

Učenike su za natjecanje pripremali profesori Đurđica Bonaca i Josip Žunta (matematika), Fabijan Prević (fizika) te Danijela Leko (kemija). Prvoplasirani učenici nagrađeni su zlatnim medaljama, bidonima i peharima.

Čestitke svim učenicima!

Izvor Srednja škola Mate Balote Poreč

Zgrada Općine Vrsar - Foto TZ Vrsar

IZBORI ZA EU PARLAMENT: Vrsar odredio sva biračka mjesta. Pogledajte gdje pripadate

Foto DeguStazione

TAR: Pogledajte što se ovog tjedna nudi u bistrou DeguStazione