in

POREČ: Besplatne matematičke radionice u Poreču za učenike. Prijave otvorene

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Matematičko društvo “Istra” u sklopu projekta “Volim učiti, želim znati!” organizira šest aktivnosti koje sufinancira Grad Poreč. Kreću s besplatnom radionicom pod nazivom „Što zaokružiti: A, B, C ili D?” koja će se održati 20. travnja 2024. godine u Poreču za učenike osnovnih škola.

Radionice su namijenjene učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole prema sljedećem rasporedu: • od 08:30 do 10:00 sati – kategorija ALFA (učenici 3. i 4. razreda OŠ)

• od 10:15 do 11:45 sati – kategorija BETA (učenici 5. i 6. razreda OŠ)

• od 12:00 do 13:30 sati – kategorija GAMA (učenici 7. i 8. razreda OŠ)

Aktivnosti će se održati u prostoru udruge Pozitron (Zgrada Veletržnice ribe – 1. kat, Ul. Mate Vlašića bb, Poreč – poslovna zona).

Ciljevi radionica su popularizacija matematike, pobuditi interes kod učenika za širenje osnovne matematičke kulture, te potaknuti natjecateljski duh kod učenika i pripremiti ih za natjecanja. Učenici će ponoviti gradivo matematike iz redovne nastave i upoznati se s proširenim ishodima Kurikuluma. Upoznati se će s pravilima natjecanja ekipnog natjecanja. Rješavat će složenije zadatke iz matematike, primijeniti različite načine rješavanja i komentirati smislenost rješenja, razvijat će međugeneracijsku suradnju i timski rad.

Mjesta su ograničena zbog prostornih uvjeta i obavezna je prethodna prijava. Učenika prijavljuje roditelj ili učitelj na mail: mdiporec@gmail.com .

Kod prijave je potrebno navesti: ime i prezime učenika, razred, naziv škole i kontakt prijavitelja. Učenik, prilikom dolaska na radionicu, obavezno treba dostaviti potpisanu privolu/suglasnost od strane roditelja koju ćete dobiti nakon prijave na mail.

Radionice su za učenike besplatne.

Nastavak aktivnosti, odnosno druga radionica je planirana za subotu, 27.4.2024.

Aktivnosti koje će biti organizirane u Poreču možete pratiti na stranici: https://md-istra.blogspot.com/p/predavanja.html

Pratite sve aktivnosti MDI-a na stranici: https://md-istra.blogspot.com/

Foto ŽRK Poreč

POREČ: Izvanredan rezultat rukometašica na međunarodnom prvenstvu u Karlovcu

POREČ: Poziv poduzetnicima na radionicu projekta FU TOURISM: Prilika za bespovratna sredstva do 30 tisuća eura