in

POREČ: Izvanredan rezultat rukometašica na međunarodnom prvenstvu u Karlovcu

Foto ŽRK Poreč

Jučer su dvije ekipe najmlađih rukometašica (2014. i 2016. godište) iz Rukometnog kluba Poreč sudjelovale na 22. Međunarodnom otvorenom Prvenstvu Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene od 2013. do 2016. godine, gdje su imale priliku pokazati svoje rukometne vještine i steći nova prijateljstva i dugotrajne uspomene. Ovaj vrlo jaki turnir često se naziva i neslužbenim prvenstvom Hrvatske i šire u mini rukometu.

Foto ŽRK Poreč
Foto ŽRK Poreč

Ekipa djevojčica 2014. godište bila je smještena u grupu H koju je nakon izvanrednih igra protiv ekipa ŽRK Orkan Dugi Rat 1 (6:5), RK Mladost Sv. Martin (12:0), te ŽRK Petrijevci (14: 1) osvojila s maksimalnih 6 bodova i osigurala mjesto u razigravanju velikog finala turnira.

U osmini finala curice su bile bolje od ekipe RK Marof rezultatom 10:1, dok su u četvrtfinalu tijesno poražene od ekipe RK Gospić rezultatom 5:6. U ovoj dobnoj skupini sudjelovale su 32 ekipe.

Ekipa djevojčica 2016. godište osvojila je prvo mjesto u grupi C. Redom su savladale ekipe RK Drenak Slunj 3 (13:6), ŽRK Vinodol (14:4), te RK Jamnica Pisarovina (6:5) i plasirala se u razigravanje velikog finala turnira.

U četvrtfinalu turnira minice su bile bolje od ŽRK Novska rezultatom 9:3, nakon toga su u polufinalu s 6:5 pobijedile RK Drenak Slunj 2, a u finalu su poražene od ekipe RK Jamnice Pisarovina rezultatom 7:9, te su osvojile zlatnog sjaja.

-Napredak naših mini rukometašica iz dana u dan oduševljava, a njihova izvedba na ovako jakom turniru izaziva veliki ponos, a djevojčice su predstavile naš klub u najboljem svijetlu. Ovo iskustvo će im zasigurno koristiti u budućnosti dok nastavljaju razvijati svoje vještine i talente u rukometu. Velike čestitke našim najmlađim rukometašicama, a posebno našoj mladoj trenerici Lani Pašalić te svim roditeljima koji su bili s curicama u Karlovcu na odličnim igrama i ostvarenim rezultatima, poručili su iz Rukometnog kluba Poreč.

Amir Rešidović prvi s desna

POREČ: Karatist Amir Rešidović osvojio dvostruku titulu prvaka Hrvatske

matematika dijete škola učenik obrazovanje

POREČ: Besplatne matematičke radionice u Poreču za učenike. Prijave otvorene