in

POREČ: Harmonikaši Žiković i Janko osvojili prvu nagradu na “Mladom Padovcu”

Foto Umjetnička škola Poreč - S natjecanja u Novom Marofu - Žiković i Janko

Od 13. do 17. veljače u Novom Marofu održava se Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“ 2023. u raznim disciplinama: klavir, flauta, harmonika, violina, gitara, tambure, klarinet, saksofon, truba, tuba, eufonij, rog i trombon. U utorak 14. veljače održalo se natjecanje u disciplini harmonike gdje su Umjetničku školu Poreč na najbolji mogući način predstavili Gabriel Žiković i Lucia Janko, oboje u klasi prof. savjetnice Ane Šterpin Zagoranski. Oboje su svojim sjajnim nastupom osvojili 1. nagradu i 1. mjesto u svojim kategorijama

Gabriel Žiković je u 1. kategoriji osvojio 1. nagradu i 1. mjesto sa 97/100 bodova dok je Lucia Janko u 2. kategoriji također osvojila 1. nagradu i 1. mjesto sa 95,67/100.  Kao pobjednici svoje kategorije nagrađeni su simboličnim poklon bonom u Music shopu Bresseraj.

Ovim su nastupom još jednom Lucia i Gabriel sa njihovom mentoricom Anom potvrdili sjajne uspjehe sa nedavno održanog 7. Međunarodnog natjecanja harmonikaša – Akkordeonfest u Grazu (Austrija), saznajemo iz Umjetničke škole Poreč.

Školski rukometaši - foto Oš Tar-Vabriga

TAR: Srebro za rukometaše u Kašteliru

Foto Istarska županija

Župan i načelnici potpisali sporazum o sufinanciranju MIK-a