in

POREČ: Kaja Jakominić pobijedila na 8. International Altamira Guitar Competititonu

Foto Umjetnička škola Poreč

U Balama se održao 13. po redu festival gitare te u sklopu toga i 8. Međunarodno gitarističko natjecanje Bale-Valle “Live Guitar” od 5. srpnja do 7. srpnja 2024. godine. Natjecanje je bilo podjeljeno u 8 kategorija. Kategorije su bile podijeljene po godištu učenika te je tako 1. kategorija bila za učenike do 11 godina, 2. kategorija za učenike do 14 godina, 3. kategorija za učenike do 17 godina, 4 kategorija za učenike do 20 godina i 5. kategorija za studente i soliste bez dobne granice. Ostale 3 kategorije bile su za komorne sastave s gitarom.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 2. razreda osnovne glazbene škole

KAJA JAKOMINIĆ u klasi učitelja Sanela Jusića.

Kaja Jakominić nastupala je u I. kategoriji (učenici do 11 godina) i osvojila je I. nagradu, 1. mjesto, diplomu, zlatnu medalju, pehar i sponzorski „Altamira“ poklon paket. Lijepo je spomenuti kako je Kaja ove godine osvojila posebnu nagradu na 1. Međunarodnom gitarističkom natjecanju u Punatu na otoku Krku, a to je kotizacija za natjecanje „Kastav strings“ te je na tom natjecanju osvojila također I. nagradu sa zlatnim priznanjem, diplomom i zlatnom medaljom.

Ovim je nastupom Kaja ponovno potvrdila svoj talent, marljivost i rad tokom cijele godine, ali isto tako i predanost i posvećenost gitari i glazbi. Ovako sjajni uspjesi kruna su talenta, ali prvenstveno velikog, velikog rada, sjajnog učitelja kao što je učitelj Sanel Jusić koji Kaji prenaša sve svoje znanje i vještinu sviranja, ali prvenstveno ljubav i strast prema gitari i glazbi i sve to moguće je jedino uz neizmjernu podršku i povjerenje koju daju divni roditelji Jakominić.

požar vatra ilustracija

Požar teretnog vozila u Istri. Policija utvrdila što se dogodilo

U prvih 6 mjeseci fotonaponske elektrane na Domu za starije i nemoćne Poreč ostvarene znatne uštede