in

Poreč: Novo igralište i dnevni boravak za srednjoškolce

Foto: Grad Poreč

Grad Poreč je izvijestio da je u tijeku sanacija sportskog igrališta Srednje škole Mate Balote, uz kojeg će se urediti i tzv. dnevni boravak za učenike na otvorenom.

-Na igralištu površine 924 metra kvadratna (42x22metra) u sklopu radova skinut će se postojeći derutni sloj asfalta, sanirati podloga i postaviti novi asfalt. Izvođač radova je porečko poduzeće Đusto za ukupan iznos od 200 tisuća kuna bez PDV-a, a rok za završetak je 30 kalendarskih dana, objavio je Grad u svom priopćenju.

Nakon završetka radova učenici i profesori Srednje škole Mate Balote planiraju kraj igrališta urediti Dnevni boravak na otvorenom. Intencija je prikupiti i na prikladan način reciklirati stare automobilske gume i pretvoriti ih u stolove i stolice, te osmisliti na otvorenom mjesto na kojem će učenici provoditi slobodno vrijeme između satova. U ugodnom ambijentu na otvorenom slobodno vrijeme mogu iskoristiti za učenje i druženje, a uz novouređeno igralište naći će se i košarkaške lopte za rekreaciju.

Inače, SŠ Mate Balote bila je prva u Istri koja je prije godinu i pol otvorila Dnevni boravak. Tada je uz organizaciju i pomoć ravnatelja Krešimira Bronića, te profesora, učenika i vanjskih suradnika u školi uređena prostorija namijenjena prvenstvo učenicima koji pauze između sati mogu povoditi u ovoj prostoriji, ugodno uređenoj i opremljenoj kaučevima, stolovima i stolicama. S obzirom da se inicijativa pokazala uspješnom i dobro prihvaćenom isto planiraju ostvariti i na otvorenom, u dvorištu škole, zaključuje se u priopćenju.

Tarska vala zatvorena mrežama, ali prodaje ribe nema

Tarska vala zatvorena mrežama, ali prodaje ribe nema

Netko je u Istri osvojio Eurojackpot! Provjerite svoje listiće

Netko je u Istri osvojio Eurojackpot! Provjerite svoje listiće