in

Poreč: Oskar znanja malom harmonikašu Davidu Pršuriću

Foto Umjetnička škola Poreč

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihovim mentorima, održala se 13. i 14. lipnja 2022. godine u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu.

Agencija za odgoj i obrazovanje ove je godine ponovno organizirala dodjelu nagrade Oskar znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 18 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Oskarom znanja nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenici koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika.

Izuzetna nam je čast da je ove školske godine Oskarom znanja nagrađen učenik 3. razreda harmonike, David Pršurić. Također i Davidov mentor, učitelj Paolo Peruško nagrađen je priznanjem za Oskara znanja.

Učenicima i njihovim mentorima čestitkama obratili su se ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te su istaknuli kako osim marljivosti učenika, u njihovom uspjehu važnu ulogu imaju roditelji i učitelji kojima su nagrade također posvećene. 

Foto Janitors za Pixabay - Ilustracija pješački prijelaz auto

U petak, 17.06., akcija u cilju zaštite pješaka

Nemet: Bazne stanice mobilnih operatera moći će se postaviti protivno prostornim planovima