in

POREČ: Osnovci posjetili obrtnike kako bi ih se potaknulo na upis strukovnih zvanja

Ilustracija

Jučer je u organizaciji Udruženja obrtnika Poreč i u dogovoru s ravnateljicama Osnovne škole Poreč, Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ i Osnovne škole Finida organiziran izlet za učenike osmih razreda uzornim obrtnicima Poreštine, doznajemo od tajnika Udruženja obrtnika Roberta Velenika.

Program se sastojao od vođenog posjeta osmaša poznatim obrtnicima Poreštine. Djeca su posjetila proizvodne pogone pekare Concettino, obrta za vinogradarstvo i vinarstvo Marijana Armana,  proizvodnog i trgovačkog obrta Lorymasks Loredane Musizza i stolarskog obrta Istradrvo.

Odazvalo se pedesetak učenika, a obrtnici su im tom prigodom opisali čime se sve bave, kako su započeli s radom, te pokazali proizvodni proces svojih obrta.

Ovom novom aktivnošću u Udruženju obrtnika Poreč htjelo se potaknuti učenike osmih razreda da razmisle o upisivanju obrtničkih zanimanja. Cilj je bio i osvijestiti javnost kako se od obrtničkih zanimanja može kvalitetno živjeti, te kako obrtnici mogu biti uspješni i uzorni članovi društva.

Inicijativa pročelnika Ceha proizvodnog obrta Udruženja obrtnika Roberta Mihelka pokazala se više nego uspješnom, te će se nastojati i nadalje organizirati posjete obrtnicima u dogovoru s lokalnim školama.

Turistički djelatnici iz BELIŠĆA u POREČU uče kako još jače razviti svoj turizam

POREČKO DARIVANJE KRVI: Prvi put dao Toni Dagostin, a 94. Ahmet Kovačević