in

POREČ: Počela obnova fasade i sanitarnih čvorova u područnoj školi u Novoj Vasi

Foto Grad Poreč

Prije nekoliko dana Grad Porečo počeo je s uređenjem zgrade područne osnovne škole u porečkoj Novoj Vasi. U sklopu radova obnavlja se cijelo pročelje i rješava kapilarna vlaga, te je oko zgrade postavljena skela, dok se u unutrašnjosti vrše radovi na kompletnoj rekonstrukciji sva četiri sanitarna čvora koji će dobiti novu sanitarnu opremu. Radovi se odvijaju na način da se minimalno ometa nastava, a odvijat će se i za vrijeme zimskih praznika.  

Područna škola Nova Vas nalazi se u centru mjesta i pripada porečkoj Osnovnoj školi Finida, a u njoj se odvija nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda. Grad Poreč u potpunosti financira radove na obnovi škole, a uskoro predstoji i izgradnja novog vrtića za 150 djece u istom naselju, čime će Nova Vas dobiti uređenu zonu društvene namjene i sadržaje koji su potrebni jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.

U Novoj Vasi je u tijeku i obnova pročelja susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom ovih zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, a korisnici zgrada bolje uvjete za boravak, objavio je Grad Poreč.

Foto Gradska knjižnica Poreč - Ured Djeda Mraza

U porečkoj knjižnici “Skrati listu božićnih želja!” – edukativno-kreativna radionica za djecu

Foto Policijska uprava istarska divljač srna

U Istri čak šest naleta na divljač u istom danu – Kod Poreča, Baderne, Buja, Umaga…