in

POREČ: Pogledajte kako su učenici u Novoj Vasi obilježili kraj školske godine

Foto OŠ Finida - priredba u Novoj Vasi

U četvrtak, 20. lipnja učenici Područne škole Nova Vas, u večernjim satima, priredbom na Rotondi i sportskim igrama na mjesnom igralištu ispratili su ovu školsku godinu na dugo očekivani odmor. Uz roditelje, bake i djedove, na priredbu su došli i brojni mještani.  

Foto OŠ Finida - priredba u Novoj Vasi
Foto OŠ Finida – priredba u Novoj Vasi

Učenici od 1. do 4. razreda predstavili su se pjesmama, plesom i recitacijama. Zajedno su otpjevali pjesmu „La mula de Parenzo“ i otplesali ples na pjesmu „Rim tim tagi dim“, Baby Lasagne. Učenice Maelys Momić i Naomi Bestulić izvele su igrokaz „La mula de Parenzo“ na čakavštini, kroz koji su progovorile o nekadašnjem životu ljudi u našem kraju. Kroz prigodni igrokaz i pjesme, od svojih školskih prijatelja, učiteljica i škole oprostili su se i četvrtaši. Svoje školovanje nastavit će u novoj školi.

Foto OŠ Finida - priredba u Novoj Vasi
Foto OŠ Finida – priredba u Novoj Vasi

Nakon priredbe, učenici, roditelji, bake i djedovi te brojni mještani otišli su na mjesno igralište. Formirali su 4 ekipe. Učenici 1. i 2. razreda te učenici 3. i 4. razreda igrali su protiv svojih roditelja. Bilo je jako zabavno i zanimljivo. Svi su se iznimno trudili kako bi donijeli pobjedu svojoj ekipi.  

Posebne zahvale iz škole upućuju roditeljima koji su na igralištu postavili stol s kolačima i pićem kako bi se svi mogli nakon igre okrijepiti.

Uz veselo druženje učenika, roditelja, baka i djedova, mještana i učiteljica i ova je školska godina ispraćena.

Sandra Labinac Bilić

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Finida obilježila kraj školske godine nagradama najboljim učenicima i podjelom „zlatnih pera“

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

POREČ: Prošao na crveno pa vrijeđao policajce