in

POREČ: Pri kraju uređenje područne škole u Novoj Vasi

Foto Grad Poreč

Gotovo su privedeni kraju radovi na uređenju zgrade područne osnovne škole u porečkoj Novoj Vasi.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Rezultate su obišli danas gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima, te Anita Sijerković Radin, ravnateljica, te učiteljice škole. U sklopu radova obnovljeno je cijelo pročelje i riješen problem kapilarne vlage, saniran krov, te postavljena nova limarija. U unutrašnjosti su izvršeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji sva četiri sanitarna čvora, koji su dobili novu sanitarnu opremu. U obilasku se razgovaralo i o manjim intervencijama unutar škole, poput farbanja stolarije, zidova, nabavke novog namještaja, za koje škola već imalo alocirana sredstva iz gradskog proračuna te ih koristi za redovna održavanja. Da bi projekt bio potpuno dovršen, preostaje vraćanje škurnica koje se trenutno saniraju i farbaju, pa će novo ruho škole u centru naselja zabljesnuti punim sjajem.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Područna škola Nova Vas pripada porečkoj Osnovnoj školi Finida, a u njoj se odvija nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda. Grad Poreč u potpunosti je financirao radove na obnovi škole, a uskoro predstoji i izgradnja novog vrtića za 150 djece u istom naselju, čime će Nova Vas dobiti uređenu zonu društvene namjene i sadržaje koji su potrebni jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.
U Novoj Vasi je u tijeku i obnova pročelja susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom ovih zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, a korisnici zgrada bolje uvjete za boravak, objavila je istarska policija 5. veljače 2024.

policija pješački prijelaz prometni policajac

Najava prometne akcije u Istri: Pripazite u utorak, 6. veljače

Foto NK Kaštelir Labinci

KAŠTELIR: Porečani i Žminjci najbolji na malonogometnom turniru povodom Valentinova