in

POREČ: Prijem za osnovce koji su ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima

TOŠ B. Parentin - učenici ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima

U kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta sinoć je održan prijem za sve učenike porečkih osnovnih škola koji su svoju školu i Poreč predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Ove je godine 175 učenika uz pratnju 49 svojih mentora sudjelovalo na raznim natjecanjima – županijskim, međužupanijskim i državnim.

OŠ Finida - učenici ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima
OŠ Finida – učenici ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima

Učenicima i obiteljima te učiteljima mentorima na prijemu su čestitke uputili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić te Nadia Štifanić Dobrilović, voditeljica Odsjeka. Prijemu su prisustvovale ravnateljice – Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin i Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, dok je u ime Osnovne škole Poreč sudjelovala psihologinja Gordana Vorkapić Jugovac.

OŠ Poreč - učenici ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima
OŠ Poreč – učenici ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima

– Nastavite tako, razvijajte svoje talente, istražujte i učite, sigurno će vam samo koristiti na životnom putu. Mi ćemo vas uvijek u tome s ponosom podržati. Prije svega – kroz izgradnju škola, njihovo opremanje, jednosmjensku nastavu, vannastavne aktivnosti, stipendije, sve što je potrebno. Sretno svima, rekao je gradonačelnik na prijemu, posebno se zahvalivši učiteljima – mentorima, kao i obiteljima koji su trajna i stalna podrška djeci na tom putu.

Porečke osnovne škole tako su u prošloj školskoj godini sudjelovale na županijskim i državnim natjecanjima iz raznih predmeta, LiDraNu, te sportskim natjecanjima, kao i  natjecanjima Matematički Klokan, informatičkom natjecanju Dabar, Matematičkoj olimpijadi, te natjecanju iz engleskog jezika Hippo. 

Nakon podjele gradskih zahvalnica za ostvarene izvrsne rezultate, druženje je dovršeno tradicionalnim zajedničkim fotografiranjem i zakuskom, objavio je Grad Poreč.

Foto MRK 28. april Kaštelir

Županijski rukometni turnir u Kašteliru: Slavile Porečanke i domaćin MRK 28. april

Foto Policijska uprava istarska

U Istru stigli strani policajci iz 8 država. Evo gdje će ordinirati