in

POREČ: Prve matematičke radionice uspješno odrađene – Otvorene prijave za sljedeću

Foto Matematičko društvo Istre - Radionica u Poreču

U subotu, 20. travnja, u prostorima udruge Pozitron u Poreču, a u organizaciji Matematičkog društva „Istra“ u sklopu projekta „Volim učiti, želim znati!“ kojeg sufinancira Grad Poreč, održale su se prve matematičke radionice za učenike osnovnih škola.

Foto Matematičko društvo Istre - Radionica u Poreču
Foto Matematičko društvo Istre – Radionica u Poreču

Voditeljice radionica su bile Petra Mates i Tanja Mihoković, profesorice matematike s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom, kako u razredu, tako i u izvannastavnim matematičkim radionicama upravo s učenicima kojima su sposobnosti i interesi okrenuti matematici i STEM područjima. Bilo je zaista prekrasno uživati u iskrenoj dječjoj znatiželji i kreativnosti u rješavanju matematičkih izazova.

U realizaciji aktivnosti sudjelovali su i profesor matematike Robert Gortan i volonterka Tena Mihoković, učenica 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Balota Poreč. Aktivnost je uključivala rad u tri dobne skupine: ALFA – skupina učenika 3. i 4. razreda kojih je na radionicama bilo 14, BETA – najbrojnija skupina učenika 5. i 6. razreda kojih je bilo 24, te GAMA –  najstarija skupina učenika 7. i 8. razreda kojih je bilo 18.

Ukupno 56 učenika, većinom s područja Grada Poreča (43 učenika), ali i okolnih općina: Vrsar (4), Tar-Vabriga (2), Funtana (2), Kaštelir-Labinci (1), Sveti Lovreč (2) i Tinjan (2), odazvalo se pozivu i subotom ujutro s puno volje, želje i entuzijazma pristupilo rješavanju vrlo izazovnih, ali po njihovim riječima i vrlo zabavnih zadataka s kojima se inače ne susreću na nastavi matematike. Bilo je potrebno sva svoja matematička znanja poduprijeti sposobnostima povezivanja sadržaja i logičkog zaključivanja, uz malo mašte i vizualizacije.

Matematičko društvo „Istra“ u sklopu projekta „Volim učiti, želim znati!“ poziva sve zainteresirane učenike da se prijave i na sljedeće radionice u prostoru udruge Pozitron (Zgrada Veletržnice ribe – 1.kat, Ul. Mate Vlašića bbPoreč – poslovna zona).

Drugi ciklus radionica održat će se u subotu 27.4.2024.  prema sljedećem rasporedu:

  • od 08:30 do 10:00 sati – kategorija ALFA (učenici 3. i 4. razreda OŠ)
  • od 10:15 do 11:45 sati – kategorija BETA (učenici 5. i 6. razreda OŠ)
  • od 12:00 do 14:00 sati – kategorija GAMA (učenici 7. i 8. razreda OŠ)

Zbog prostornih uvjeta, sudjelovanje učenika je potrebno najaviti najkasnije do četvrtka 25.4.2024. na mail adresu: mdiporec@gmail.com

Sve aktivnosti za djecu su besplatne.

Također najavljuju nastavak matematičkih druženja u svibnju i to 18. i 25. svibnja 2024. O svim aktivnostima u Poreču možete pratiti na web stranicama Matematičkog društva „Istra“ https://md-istra.blogspot.com/p/predavanja.html ,

U ime MDI-a: Petra Mates i Tanja Mihoković

proeč odbojka

Odličan rezultat porečkih odbojkašica na Prvenstvu Hrvatske

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Istarska policija uhitila muškarca zbog pokušaja ubojstva: Oštrim predmetom ozlijedio 32-godišnjaka u noćnom izlasku